Cargols "rojillos"

Categoria:
Origen: Espanya > Navarra
EstaciĂł:

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 quilo de caragols
  • 1 got de vinagre de vi negre
  • 120 ccs d'oli oliva
  • 2 grans d'all
  • 250 grams de bon xoriço navarrès, a rodanxes
  • 1 got de vi blanc
  • 150 grams de farina
  • 1 mica de safrĂ 
  • 2 cullerades de sal
  • 200 grams de tomĂ quet fregit
  • 2 bitxos de Caiena
  • 1 ceba vermella
  • 150 grams de pernil serrĂ , picat.

6 racions

ElaboraciĂł

Els cargols s'han de deixar molt nets, perquè deixen anar moltes baves.
En una caixa amb tapa i amb la farina en el fons, es dipositen els cargols perquè es purguin, quan els seus residus surtin blancs ja estan depurats (dos o tres dies) i llestos per a netejar-los. S'han de rentar molt, amb aigua freda, fregant uns contra els altres.
Posteriorment se'ls colocs en una olla gran amb aigua sal i una mica de vinagre.
Aquesta operaciĂł es repeteix diverses vegades fins que no deixin anar baves i l'aigua quedi neta.
Posteriorment es posen en una cassola a foc lent i quan hagin tret bĂŠ el cos, es puja la temperatura.
Es tira l'aigua i ja estan preparats per cuinar-los.
Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli d'oliva, s'afegeix la ceba picada, els grans d'all (a gust) i s'ofega fins que estigui toveta i daurada, s'afegeix pernil picat i el xoriço picat, picant, els bitxos de caiena, una mica de safrà, el tomàquet fregit, la sal i una cullerada rasa de farina.
Es continua ofegant i s'afegeixen els caragols, juntament amb un got de vi blanc.
Es cobreixen amb aigua, i es deixen bullir uns 45 minuts a foc lent. Si cal s'afegeix una mica mĂŠs d'aigua si es veu que el guisat queda sec, encara que la salsa ha de quedar espessa i saborosa.

Notes

"ROJILLOS" ĂŠs un terme amistĂłs que es dedica als seguidors de l'Osasuna de Pamplona, la camisola esportiva ĂŠs vermella, i els pamplonesos, en general tambe.

M'agraden les elaboracions de la Rioja, són famoses les cargolades d'Haro i de la Serra de Cameros, però tambÊ són bons els Navarresos. Heus aquí una prova:


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Cargols "rojillos"

Enllaça aquesta recepta:

114 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!