Bacalla a la grandi colloni – bacalla a la recollonada

Categoria:
Típica de: Suïssa →
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 3 talls de bacallà salat per persona, alls, bitxo (xile picant), rovells d'ou (1 rovell d'ou per cada 2 trossos de bacallà), oli d'oliva (1/3 del pes del bacallà)

Elaboració

Dessala el bacallà: posa el bacallà en una cassola cobert d'aigua i escalfa a foc lent fins que arribi a uns 70 graus (fins que comenci a surar una escuma blanca per sobre l'aigua) en aquest moment retira el bacallà i posa'l en una cassola de fang prou gran, amb 1/3 d'oli d'oliva del pes del bacallà, en aquest oli prèviament hi hauràs fregit dues o tres grans d'all mal tallat amb pell inclosa, per cada tros de bacallà i bitxo (xili picant) al teu gust, quan sigui daurat retira l'all i el bitxo, posa l'oli a la cassola on tens el bacallà juntament amb els rovells d'ou, tapa la cassola i retira-la del foc i sacseja-la fent-la rodar fins que el bacallà es desfaci i quedi una salsa lligada.

Notes

Especialitat del Maresma

Si tens bacallà salat (és a dir el que s'ha dessecat mitjançat sal, no els injectat amb salmorra i congelat) pots fer bacallà a la Grandi colloni, entre altres plats de bacallà (dic aquests perque m'agraden molt). altres noms populars del mateix són "Bacallà a la grandi colloni" a la Italia,“Bacalla a la recollonada” a Catalunya, "Baccalà a la grand coiun" a la Ligúria), "Sacsacollons" "mou collons", al País Valencià "atascaburras" a la Castella.

Com dessalar el bacallà : sumegir cobrint el bacallà en aigua durant dos dies, canviar l'aigua i deixar-ho 24 hores més, s'ha de tastar el bacallà canviant l'aigua cada sis hores fins que estigui al punt (no pot estar massa desalat) aquest sistema de remull fa que el bacallà quedi més melós, si es fa més ràpid queda estellós. Actualment, algunes persones de vegades el mengen barrejat amb pasta, macarrons o espaguetis, que substitueixen les patates d'acompanyament, per a canviar una mica de tant en tant. Una altra manera de canviar és substituir les patates o el pa per cigrons, com fan de vegades les cuineres de Sils


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

580 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!