Gambes d’Arenys amb suquet
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Arenys de Mar
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 20 gambes grosses d’Arenys
- 750 g de tomàquets ben madurs
- 5 grans d’all
- 12 avellanes torrades
- 3 preses de xocolata negra
- 2 galetes
- Un trosset de pa fregit
- 1 copa de conyac bo
- Julivert, sal, pebre negre i una miqueta d’aigua
4 racions
Elaboració
Poseu un raig d’oli d’oliva en una cassola i fregiu-hi tres grans d’all, un cop rossos, els traieu i reserveu.
En aquest mateix oli, fregireu les gambes, que també reservareu.
En un bol gros poseu els tres alls fregits, els dos grans d’all crus, les 12 ametlles torrades i pelades, les tres preses de xocolata, els tomàquets pelats, el pa fregit, la copa de conyac, amb la sal, el pebre i el julivert, tot plegat, passat per la batedora fins que el conjunt quedi homogeni i fi, es posa a coure uns 45 minuts fins que, reduït, hagi agafat un color més aviat fosc.
Passats aquests 45 minuts, hi afegiu les gambes fregides i ho deixeu que faci un xup-xup entre 10 i 15 minuts més.
30min
Notes
Convé tenir a mà uns bons tovallons, perquè no deixarem de llepar-nos-en els dits.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
770 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c