Gambes d’Arenys amb suquet
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Arenys de Mar
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 20 gambes grosses d’Arenys
- 750 g de tomàquets ben madurs
- 5 grans d’all
- 12 avellanes torrades
- 3 preses de xocolata negra
- 2 galetes
- Un trosset de pa fregit
- 1 copa de conyac bo
- Julivert, sal, pebre negre i una miqueta d’aigua
4 racions
Elaboració
Poseu un raig d’oli d’oliva en una cassola i fregiu-hi tres grans d’all, un cop rossos, els traieu i reserveu.
En aquest mateix oli, fregireu les gambes, que també reservareu.
En un bol gros poseu els tres alls fregits, els dos grans d’all crus, les 12 ametlles torrades i pelades, les tres preses de xocolata, els tomàquets pelats, el pa fregit, la copa de conyac, amb la sal, el pebre i el julivert, tot plegat, passat per la batedora fins que el conjunt quedi homogeni i fi, es posa a coure uns 45 minuts fins que, reduït, hagi agafat un color més aviat fosc.
Passats aquests 45 minuts, hi afegiu les gambes fregides i ho deixeu que faci un xup-xup entre 10 i 15 minuts més.
30min
Notes
Convé tenir a mà uns bons tovallons, perquè no deixarem de llepar-nos-en els dits.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1555 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.