Nius de spaghetti amb marisc

Ingredients

  • 500 grams de spaghetti mes bé gruixuts,
  • 300 grams de gambes pelades,
  • 16 vieires,
  • 2 grans d'all,
  • 1 manat de julivert,
  • 1 got de vi blanc sec,
  • Oli d'oliva,
  • sal i pebre.

4 racions

Utensilis

Utensili per preparar el nius

Elaboració

Rentar bé les vieires i posar-les en una paella gran amb un gra d'all i ½ got de vi, tapar i deixar-les obrir a foc viu.
Retirar del foc.
Treure els mol · luscs de l'petxina i filtrar el líquid de cocció.
Eliminar les parts no comestibles de les vieires i tallar-les a trossets.
En una paella gran escalfar 4 cullerades d'oli, afegir 1 gra d'all i retirar tot just agafi color.
Afegeix les vieires tallades i saltar 2 minuts a foc fort,
Afegir les gambes i coure dos minuts, sempre a foc fort, mullar amb l'altre mig got de vi i deixar que s'evapori.
Mullar amb el suc de cocció de les vieires, pebre abundantment, salar apenes i coure altres 4 o 5 minuts, al final de la cocció el líquid haurà haver-se evaporat gairebé totalment.
Afegir el julivert picat, tapar i mantenir a la calor.
Bullir els spaghetti al dente, colar, disposar-los en un plat gran i ruixar-los amb una mica d'oli per evitar que s'enganxin, dividir-los en 8 porcions i posar una a una cistella de cuina (són com coladors) per donar forma als nius.
Escalfar una bona quantitat d'oli en una fregidora i daurar el niu uns minuts, escórrer bé sobre paper absorbent de cuina, treure'ls del cistellet i mantenir a la calor, repetir l'operació amb les altres porcions i després alinear els nius en una safata de servir, omplint amb la preparació reservada. Servir ben calents


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1672 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: