Salsa d’amanida a l'estil Francès

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: ** 2/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 4 rovells d'ou
  • 1,2 litres d'oli de gira-sol
  • 125 ml d'oli d'oliva
  • 40 ml d'oli de noguera
  • 150 g de maionesa
  • 200 g de mostassa, lleu
  • 20 g de sal
  • 55 g de sucre
  • 20 g de grans de pebre, blanc i negre, aixafats
  • 4 cebes mitjanes
  • 15 g d'alls
  • 125 ml de vinagre balsàmic
  • 125 ml de vinagre de vi negre
  • 1,4 litres de brou de pollastre, fet a casa
  • 1 manat d'estragó
  • 1 manat d'alfàbrega
  • 1 manat d'api de muntanya

1 racions

Elaboració

Col·loca els rovells d'ou, la maionesa, la mostassa, el sucre, la sal i els grans de pebre picats en un bol alt per batre.
Afegeix els olis i segueix batent, dilueix amb els vinagres, i agrega el brou de pollastre al final.
Pica les herbes, la ceba i l'all, i afegeix al batut anterior.
Reserva la salsa a la nevera durant dos o tres dies perquè es mesclin totes les aromes
Passa per un sedàs, assaona i aboca en ampolles i reserva a la nevera.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1203 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Teresa Artigas diu:
Bon dia, volia saber si és possible fer- la amb menys quantitat d'ingredients. probaré de fer- la, sempre he volgut saber com es fa la vinagreta que fan a Suïssa, m'agrada molt, no sé si aquesta s'hi sembla. Gràcies per les teves receptes!
Joan Corminas diu:
Bon dia Teresa:

Per comença, et passo aquesta recepta perquè, puguis fer-ne poca quantitat.
Dóna aproximadament 1 dl de salsa per amanida,

Ingredients:
½ ceba
½ manat de julivert
2 cullerades de vinagre de vi blanc
1 culleradeta de mostassa
1 cullerada de maionesa
4 cullerades d'oli de colza o Gira-sol
Sal
Pebre

Elaboraciò:
Pela i pica la ceba.
Renta el julivert i asseca amb paper de cuina i pica'l ben fi.
Barreja bé, el julivert amb el vinagre, la mostassa, la maionesa, la ceba i la barreja de julivert, afegeix l’oli i remena fins que la salsa estigui cremosa.
Assaona amb sal i pebre.
Reserva la salsa a la nevera, fins al moment de servir
Pots reemplaça el julivert per altres herbes.

Variants:
Salsa amb Quark: Pots utilitzar en lloc de maionesa 2 cullerades de mató baix en greix.
Salsa amb Iogurt: En lloc de maionesa pots utilitzar 2 cullerades de iogurt natural i utilitzar només 1 cullerada de vinagre de vi blanc.

Diga'm com anat quan la provis
Amb una forta abraçada
Joan.c


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!