Pitta Salentina - Pastis de patata

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:

Ingredients

  • 1 kg de patates de polpa groga
  • 1 ou gran
  • 200 g de formatge ratllat
  • Menta
  • Un grapat de pa ratllat
  • 400 g de ceba daurada
  • 400 g de tomàquets frescos
  • Un grapat d'olives
  • una cullerada de tàperes en vinagre
  • Oli d'oliva verge extra al gust.
  • Sal

4 racions

Elaboració

Renta les patates, posa en una olla d'aigua freda, cobreix i cuina per aproximadament una hora. Pela i passa-les pel passapuré.
Mentrestant, preparar la salsa.
Talla les cebes i daura a foc lent, juntament amb una dosi generosa d'oli d'oliva verge extra.
Després d'uns deu minuts (les cebes deuen estar enrossides, procura que no es cremin, mantén la flama al mínim i, si escau, mulla la barreja amb una mica d'aigua calenta).
Afegeix la polpa de tomàquet, la sal i continua cuinant fins que la salsa espessí.
Poc abans d'acabar la cocció afegeix les olives i les tàperes. Quan la salsa sigui freda, comença a compondre la pitta.
A les patates prèviament passades pel passapuré, afegeix l'ou sencer, el formatge, una mica de sal, un parell de cullerades de salsa preparada (per donar color), i algunes fulles picades de menta.
Pasta tot (recorda que no fas un puré!). Greixa una forma antiadherent per coure al forn, i posa a la part inferior, la meitat de la massa en una capa no massa alta, reparteix pel damunt la salsa de ceba i tomàquet.
Cobreix amb una altra capa de patates, llavors engreixa tota la superfície amb oli i acaba, amb una mica de pa ratllat.
Cou al forn a 200 graus, fins que estigui, daurada per sobre, (uns 30 a 40 minuts).
La pitta es pot gaudir, freda o calenta.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2128 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: