Amanida d'ordi perlat amb espinacs i salmó fumat
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 125 grams d'ordi perlat
- Sal
- 2 cullerades de vinagre de sidra
- 2 cullerades de suc de llimona
- 1 culleradeta de mostassa suau
- Pebre acabat de moldre
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 150 grams d'espinacs frescos
- 100 grams de salmó fumat
- 50 grams de crema fresca
- Algunes petites branquetes d'anet o julivert
4 racions
Elaboració
Cobreix en un cassó, l'ordi amb aigua, afegeix sal i porta a ebullició, cobreix, i cuina a foc mitjà durant uns 30 minuts o fins que estiguin al dente, aboca en un tamís, refreda breument amb aigua freda i escorre bé.
Reserva en un bol.
Barreja bé, el vinagre, el suc de llimona, la mostassa, la sal i el pebre i afegeix a poc a poc l'oli.
Aboca la salsa sobre l'ordi, tapa i deixa macerar durant almenys 1 hora.
Posa, a bullir, aigua i sal en una olla.
Mentrestant, renta els espinacs i si cal, treu les tiges gruixudes.
Agrega els espinacs a l'aigua bullent i cuina tan sols 10 segons.
Posa en un tamís, ruixa amb aigua freda, i escorre bé.
Talla el salmó fumat a tires fines o en glaçons.
Just abans de servir barreja els espinacs i el salmó amb l'ordi.
Assaona l'amanida si és necessari.
Distribueix en els gots.
Barreja bé la crema fresca amb una mica de sal i pebre.
Adorna cada got amb una roseta de crema fresca i unes fulles d'anet o julivert.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2628 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.