Amanida d'ordi perlat amb espinacs i salmó fumat

Ingredients

  • 125 grams d'ordi perlat
  • Sal
  • 2 cullerades de vinagre de sidra
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 culleradeta de mostassa suau
  • Pebre acabat de moldre
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 150 grams d'espinacs frescos
  • 100 grams de salmó fumat
  • 50 grams de crema fresca
  • Algunes petites branquetes d'anet o julivert

4 racions

Elaboració

Cobreix en un cassó, l'ordi amb aigua, afegeix sal i porta a ebullició, cobreix, i cuina a foc mitjà durant uns 30 minuts o fins que estiguin al dente, aboca en un tamís, refreda breument amb aigua freda i escorre bé.
Reserva en un bol.
Barreja bé, el vinagre, el suc de llimona, la mostassa, la sal i el pebre i afegeix a poc a poc l'oli.
Aboca la salsa sobre l'ordi, tapa i deixa macerar durant almenys 1 hora.
Posa, a bullir, aigua i sal en una olla.
Mentrestant, renta els espinacs i si cal, treu les tiges gruixudes.
Agrega els espinacs a l'aigua bullent i cuina tan sols 10 segons.
Posa en un tamís, ruixa amb aigua freda, i escorre bé.
Talla el salmó fumat a tires fines o en glaçons.
Just abans de servir barreja els espinacs i el salmó amb l'ordi.
Assaona l'amanida si és necessari.
Distribueix en els gots.
Barreja bé la crema fresca amb una mica de sal i pebre.
Adorna cada got amb una roseta de crema fresca i unes fulles d'anet o julivert.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2292 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: