Puré de xirivia amb xampinyons trufats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Puré
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de xirivies
- 250 grams de patates farinoses
- Sal
- 25 grams d'ametlles filetejades
- 1 manat i ½ de julivert
- De 7 a 8 cullerades d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de suc de llimona
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- 400 grams de xampinyons
- 2 escalunyes
- 1 gra d'all
- ½ dl de llet
- ½ dl de crema
- 20 grams de mantega
Per acabar:
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada i ½ de mantega trufada
- (Per descomptat, no ha de ser necessàriament mantega de trufa, però els bolets són especialment gustosos bé en mantega o oli de trufa. Alternativament també pots fer servir un bon oli d'oliva extrafí verge).
4 racions
Elaboració
Pela les xirivies, talla per la meitat al llarg i talla en trossos d'uns 2 cm.
Pela les patates i talla a quarts.
Cobreix amb aigua salada i cuina les dues suaument.
Mentrestant, fregeix en una paella, sense greix, les ametlles filetejades, fins que rossegin. Pots fer servir ametlles senceres, torrar-les i finalment filetejar-les.
Pica finament el julivert, aboca en una tassa alta amb ½ dl d'oli d'oliva (3 a 4 cullerades) i barreja breument amb una batedora de mà, agrega a continuació les ametlles, l'oli d'oliva restant (4 cullerades) i el suc de llimona, assaona amb sal i pebre al gust
Neteja els bolets, si cal, amb una tovallola de paper humida i talla els fongs a rodanxes gruixudes.
Pela les escalunyes i el gra d'all i pica finament.
Calenta en una paella mitjana la llet, la nata i la mantega i assaona amb una mica de sal i pebre.
Escorre bé, les xirivies i les patates en un colador, afegeix la barreja de llet i tritura tot amb una batedora o millor amb una premsa patates.
Condimenta si és necessari i mantén cobert en un lloc calent.
Per acabar, escalfa a foc ben fort una paella gran, afegeix l'oli i després els xampinyons, fregeix a foc ben fort a fi que l'aigua que desprenen evapori, després redueix el foc i agrega les escalunyes, l'all i la mantega trufada i fregeix tot durant 2 minuts.
Al final, assaona amb sal i pebre acabat de moldre.
Col·loca el puré de xirivia en un bol de servir, disposa els bolets per sobre, i pel damunt ruixa amb el pesto d'ametlles i el julivert picat ben fi.
Serveix immediatament.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1039 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c