Tires de carn en salsa, especialitat de la ciutat de Zuric
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de carn de vedella en rodalles de 2 centimetres
- 250 grams de xampinyons blancs
- 1 ceba
- 5 cullerades d'oli
- 2 cullerades de farina
- Sal i pebre acabat de moldre
- 2 cullerades de mantega
- 2 dl de vi blanc
- 2 dl de brou de vedella
- 1 dl nata líquida, freda
4 racions
Elaboració
Talla el tross de carn amb la direcció de la fibra en rodalles de 2 cm de gruix i perpendicular a la fibra en tires de 1 cm.
Talla els xampinyons a rodanxes fines.
Pica la ceba a cuadrats petits.
Escalfa l'oli en una paella de ferro fos.
Fregeix vigorosament porcions de carn amb un pols de farina durant 1 minut.
Retira la carn de la paella i assaona amb sal i pebre, cobreix i manten a la calor.
Fon la mantega a la mateixa paella, salteja breument, la ceba i els bolets.
Afegeix el vi i el brou de vedella i deixa reduir a un terç.
Assaona amb sal i pebre.
Bat la crema a punt de neu.
Afegeix la carn i una mica de crema a la salsa.
Deixa reposar aproximadament per sota del punt d'ebullició menys de dos minuts.
La salsa no ha de bullir mes, perquè la carn es posaria dura.
Serveix les tires de carn amb la crema restant amb croquetes de patata o rösti ben crocant.
Espolsa per sobre amb orenga, si t’agrada.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1906 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.