Coca de bròquil

Ingredients

  • Per 1 safata de 12 x 25 cm

Coca:

  • 50 grams de pinyons
  • 250 grams de farina
  • Una punta de ganivet de llevat en pols
  • 1 cullerada de sal
  • 150 grams de mantega
  • 1 cullerada de vinagre de vi blanc
  • 3 cullerades d'aigua

Cobertura:

  • 2 dl crema
  • 3 ous
  • Sal
  • Pebre
  • Mantequilla per greixar la safata per el forn i treballar la massa
  • Farina
  • 20 grams de pa ratllat
  • 200 grams de bròquil congelat, descongelat abans de l'ús

4 racions

Elaboració

Coca:

Pique els pinyons lleugerament en una paella sense greix .
Deixe refredar, i tritura ben fi en la picadora.
Col·loca en un bol,els pinyons triturats, la farina, el llevat en pols i la sal.
Afegeix petits trossos de mantega i frega tot entre els dits. Afegeix, el vinagre i l’aigua.
Pasta fins a obtenir una massa.
Si cal, afegeix una mica d'aigua.
Tapa la massa i manten-la fresca durant almenys 30 minuts.

Cobertura:

Bat la nata, els ous, la sal i el pebre.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Greixa la safata de cocció amb mantega i empolva amb farina.
Abans de aplanar la massa, pasta fins que estigui, tebia i flexible.
Sobre una mica de farina aplana la masa, forman un rectangle de 14 x 28 cm.
Col·loca la massa sobre la safata i punxa amb una forquilla tota la superfície de la massa.
Empolva per sobre el pa ratllat i distribueix el bròquil pel damunt, i ruixa la cobertura per sobre.
Enforna la coca a la meitat inferior del forn i cuina durant uns 35 - 40 minuts a 200 graus.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

777 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!