Canelons casolans

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Canelons:

  • 1 pit de pollastre desossat
  • 1 cuixa de pollastre desossada
  • 250 grams de carn de vedella (jarret, rodó, culata d'espatlla)
  • 250 grams de carn de porc (del coll o llom de dos colors)
  • 1 tomàquet
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 4 grans d'all
  • 1 dl de brandi o vi ranci
  • 75 grams de foie-gras
  • Oli
  • 1 llesca de pa
  • 150 ml de llet
  • Sal
  • Pebre
  • 2 paquets de plaques de lasanya
  • Formatge ratllat

Beixamel:

  • 60 grams de mantega
  • 70 grams de farina
  • 1 l de llet
  • Sal, pebre i nou moscada.

6 racions

Elaboració

Talla el pollastre, la vedella i el porc a daus, més aviat grossos.
Neteja les verdures, treu les llavors del tomàquet i tallar-les a daus petits.
Posa la carn i les verdures en una safata de forn.
Salpebre i agrega un bon raig d'oli d'oliva.
Remenar-ho tot perquè quedi ben repartit.
Cou al forn a 180 graus durant una hora com a mínim.
Encén el forn a dalt i a baix.
Quan hi hagi reduït l'aigua de les verdures, mulla amb el brandi o vi ranci i deixa coure uns 30 minuts més.
Fora del forn afegeix el foie-gras i la llesca de pa remullada amb la llet.
Tritura tot amb una picadora, si fos necessari, pot afegir una mica de llet.
Bull les plaques de lasanya amb molta aigua durant dos minuts.
Retira i col·loca sobre un drap de cuina, i talla en dos cada placa
Amb una màniga pastissera farceix els canelons, enrotlla i posa a la safata on prèviament hi haurem posat una capa fina de beixamel.
Reparteix, la salsa beixamel pel damunt dels canelons i espolsa per sobre la salsa, el formatge ratllat.
Gratina al forn preescalfat, fins que la superfície prengui un bonic color daurat.

Notes

Surten uns 30 a 35 canelons.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4945 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: