Senzill pastís de ceba

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per la massa:

  • ½ cub de llevat
  • 125 ml de llet tèbia
  • 250 grams de farina
  • 2 cullerades d'oli
  • 1 culleradeta de sal
  • ½ culleradeta de sucre

Ingredients per al farcit:

  • 2 ous
  • 1 culleradeta de comí sec
  • 1 cartó de crema agra
  • 150 grams de cansalada fumada (Béicon)
  • 1 kg de cebes.

4 racions

Elaboració

Barreja primer el llevat amb la meitat de la llet tèbia i la 1/2 culleradeta de sucre en una tassa gran.
Deixa que augmenti durant 10 minuts.
Pasta bé aquesta barreja amb la farina, l'oli, una mica de sal i la llet restant i deixa reposar perquè augmenti durant 45 minuts.
Mentrestant, pela les cebes i talla a llunes ben fines.
Talla la cansalada a daus petits i cou tapada a foc molt lent, amb una mica de greix durant uns 30 minuts.
Agrega la ceba tallada fina i deixa coure fins que comenci a agafar color.
Retira la paella del foc i deixeu que la barreja de ceba es refredi una mica.
A continuació, bat els ous i la crema fresca, condimenta la barreja amb el comí, la sal i el pebre al gust i agrega a la ceba que hem reservat.
Aplana amb molta cura la massa de llevat augmentada, posa-la en un motlle rodó i prem les vores al motlle, amb una forquilla tot el fons.
Omple amb el preparat de ceba, el motlle folrat amb la massa.
Si t'agrada, pots espolsa la superfície del pastís amb formatge parmesà o gruyère.
Enforna el pastís de ceba a 200 graus, durant uns 60 minuts, o fins que la coca de ceba estigui la superfície ben daurada.
Si ho desitges, serveix amb anelles de ceba fresca i alfàbrega pel damunt.

Notes

La recepta del pastís de ceba, és una especialitat del cantó de Schaffhausen.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1404 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: