Conill de muntanya a l'Empordanesa

Categoria:
Origen: Espanya → Alt Empordà
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 conill gran,
  • 24 cebetes franceses,
  • 80 grams de cansalada viada,
  • 2 cullerades de llard de porc,
  • 1 got de vi negre,
  • 30 grams de xocolata de pedra,
  • 20 grams d'avellanes torrades,
  • 20 grams de pinyons,
  • Llorer,
  • Farigola ,
  • Julivert,
  • Farina,
  • 1 / 2 litre de brou de carn,
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Salpebrar el conill, posar-lo en una cassola de fang amb la mantega i anar-lo sofregint, juntament amb les cebetes i la cansalada, tallat a daus.
Afegir la farigola, el llorer, el julivert i treure-li si cal una mica de greix.
Regar-ho amb el vi i deixar-lo reduir.
Quan el vi s'hagi reduït, afegir una mica de farina i el brou de carn, deixant-lo coure a poc a poc a foc lent.
Mentrestant, preparar en el morter, una "picada" amb les avellanes, la xocolata i els pinyons.
Uns 15 minuts abans que s'acabi de coure, afegir la "picada", i rectificar de sal i pebre si cal


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1801 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Dolça diu:
Aquesta manera és la manera de cuinar de les àvies, empordaneses o no. Jo podria haver posat la mateixa o semblant dient del Baix Camp o Priorat, per allò del vi negre.

Boníssim aquest plat de conill!
Maria Teresa Olivé Climent diu:
boníssim, el conill


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!