Casarecce alla Norma

Ingredients

  • 500 grams de Casarecce o la pasta que mes t'agradi
  • 500 grams de tomàquets
  • 1 albergínia gran
  • 100 grams de ricota salada
  • 1 ceba
  • 1 got d'oli d'oliva verge
  • 2 grans d'all
  • 1 ramet d'alfàbrega
  • Sal i pebre al gust

4 racions

Elaboració

Escaldar els tomàquets, pelar-los i tallar a daus.
Sofregir la ceba en 4 cullerades d'oli, afegir els tomàquets, els grans d'all sencers, les fulles d'alfàbrega tallades a trossos amb la mà, sal i pebre.
Mentrestant, tallar l'albergínia en daus, empolvorar amb sal i deixar alguns minuts en un colador.
Rentar ia continuació sofregir-la en una paella fins que estigui cruixent.
Coure els Casarecce en abundant aigua amb sal, escórrer-los i saltar-los a la paella amb la salsa de tomàquet i les albergínies.
Servir amb formatge ricota ratllat i fulles senceres d'alfàbrega.

Notes

Els Casarecce són originaris de Sicília, però també són característics d'altres regions del Centre i del Sud. Aquest exquisit format, el nom evoca l'antic origen de la cuina casolana, és una interpretació de la "pasta busiata" d'origen àrab obtinguda amb el "bus", la fina canya d'una planta en què s'embolicaven antigament els trossos de massa .


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1481 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: