Empanada de bacalla

Ingredients

  • Ou batut
  • Salsa de tomàquet per acompanyar
  • Per a la pasta
  • 500 grams de farina
  • 10 grams de llevat
  • ½ cullerada de cafè de sal
  • Aigua
  • 100 grams de mantega
  • 2 ous
  • Per al farciment
  • ½ Kg de bacallà dessalat i esqueixat
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 3-4 grans d'all
  • Oli
  • Sal

4 racions

Elaboració

Per preparar la pasta, barrejar la farina amb la sal.
Afegeix el llevat dissolt en aigua tèbia, incorpora la mantega a punt de pomada i els ous.
Barreja tot bé, fins aconseguir una massa homogènia i deixa-la reposar tapada durant 30 minuts.
A part, sofregeix en oli a foc lent, la ceba, el pebrot verd i el vermell, tot en juliana, juntament amb els alls trossejats.
S'assaona.
Transcorreguts uns 15 minuts, afegeix el bacallà esqueixat i manteniu-lo al foc 2-3 minuts més saltejant.
Divideix la pasta en dues parts.
Estira bé.
Amb una part folra un recipient (untat amb oli).
Aboca el farciment i tapa amb l'altra part de la massa.
Reserva unes tires per a adornar.
Pinta amb ou batut segellant les vores.
Adorna amb unes tires de massa i pinteu amb ous.
Abans de ficar-la al forn, feu uns petits forats al centre (3 o 4), amb la finalitat que surti el vapor i no pugi.
Posa al forn calent a 180 º C uns 35-40 minuts.
Serveix l'empanada de bacallà acompanyada de la salsa de tomàquet calenta.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1610 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Joan Corminas diu:
Benvolguts amics del Fòrum. m'incorporo novament al fòrum de receptas.cat després d'haver arribat novament al fred de Suïssa, l'estada a Espanya ha estat molt agradable, tot i, que durant la meva estada per Andalucia també he tingut dies de fred, pluges, vents, neu , etc. però he gaudit també molt del sol. Una forta abraçada per tots i totes. Joan.c
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Joan, benvingut!, ja trobavem a faltar les teves receptes.

Alícia
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, m'en alegro de veure que novament, estas amb nosaltres, penjant les teves receptes de sempre. benvingut. Una abraçada molt forta. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: