Empanada de bacalla

Ingredients

  • Ou batut
  • Salsa de tomàquet per acompanyar
  • Per a la pasta
  • 500 grams de farina
  • 10 grams de llevat
  • ½ cullerada de cafè de sal
  • Aigua
  • 100 grams de mantega
  • 2 ous
  • Per al farciment
  • ½ Kg de bacallà dessalat i esqueixat
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 3-4 grans d'all
  • Oli
  • Sal

4 racions

Elaboració

Per preparar la pasta, barrejar la farina amb la sal.
Afegeix el llevat dissolt en aigua tèbia, incorpora la mantega a punt de pomada i els ous.
Barreja tot bé, fins aconseguir una massa homogènia i deixa-la reposar tapada durant 30 minuts.
A part, sofregeix en oli a foc lent, la ceba, el pebrot verd i el vermell, tot en juliana, juntament amb els alls trossejats.
S'assaona.
Transcorreguts uns 15 minuts, afegeix el bacallà esqueixat i manteniu-lo al foc 2-3 minuts més saltejant.
Divideix la pasta en dues parts.
Estira bé.
Amb una part folra un recipient (untat amb oli).
Aboca el farciment i tapa amb l'altra part de la massa.
Reserva unes tires per a adornar.
Pinta amb ou batut segellant les vores.
Adorna amb unes tires de massa i pinteu amb ous.
Abans de ficar-la al forn, feu uns petits forats al centre (3 o 4), amb la finalitat que surti el vapor i no pugi.
Posa al forn calent a 180 º C uns 35-40 minuts.
Serveix l'empanada de bacallà acompanyada de la salsa de tomàquet calenta.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1343 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Joan Corminas diu:
Benvolguts amics del Fòrum. m'incorporo novament al fòrum de receptas.cat després d'haver arribat novament al fred de Suïssa, l'estada a Espanya ha estat molt agradable, tot i, que durant la meva estada per Andalucia també he tingut dies de fred, pluges, vents, neu , etc. però he gaudit també molt del sol. Una forta abraçada per tots i totes. Joan.c
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Joan, benvingut!, ja trobavem a faltar les teves receptes.

Alícia
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, m'en alegro de veure que novament, estas amb nosaltres, penjant les teves receptes de sempre. benvingut. Una abraçada molt forta. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: