Gambes amb fonoll i pastis
Ingredients
- 2 bulbs de fonoll (amb la major quantitat de verd possible)
- 4 grans d'all,
- 300 g de tomàquets cherry,
- 500 grams de gambes pelades (crues o cuites),
- 4 cullerades d'oli d'oliva,
- Sal
- Pebre,
- 2 culleretes de llavors de fonoll,
- 50 ml de vi blanc sec,
- 50 ml Pastis
4 racions
Elaboració
Renta el fonoll, talla les tiges i elimina els trossos marcits, reserva el verd per més tard.
Talla transversalment el fonoll a rodanxes fines.
Pela l'all i talla a rodanxes fines.
Renta els tomàquets i talla per la meitat o quarts, depenent de com siguin de grossos.
Renta les gambetes i escorre breument. El que ha comprat les gambes crues, les ha de fregir abans.
En aquest cas escalfa l'oli en una paella, salta a foc mitjà las gambes crues durant aproximadament 1 minut fins que es tornin de color vermellós.
Salpebre i retira de la paella, reserva en un en un lloc calent
En la mateixa paella que hem saltat les gambes posem el fonoll, l'all i las llavors de fonoll i saltem a foc mig durant 4-5 minuts, o fins que el fonoll és al dente. Desglaça amb el vi i el pastis i afegeix els tomàquets.
Porta a ebullició el conjunt i assaona amb sal i pebre.
Afegeix les gambetes i escalfa bé.
Talla finament el verd del fonoll i escampa per sobre abans de servir.
Serveixi amb pa francès o puré de patates amb olives.
Notes
Una gran barreja. El sabor natural del fonoll combina molt bé amb pastis. Per donar coloraina ban molt be petits tomàquets cherry.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1219 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.