Gambes amb fonoll i pastis

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 bulbs de fonoll (amb la major quantitat de verd possible)
  • 4 grans d'all,
  • 300 g de tomàquets cherry,
  • 500 grams de gambes pelades (crues o cuites),
  • 4 cullerades d'oli d'oliva,
  • Sal
  • Pebre,
  • 2 culleretes de llavors de fonoll,
  • 50 ml de vi blanc sec,
  • 50 ml Pastis

4 racions

Elaboració

Renta el fonoll, talla les tiges i elimina els trossos marcits, reserva el verd per més tard.
Talla transversalment el fonoll a rodanxes fines.
Pela l'all i talla a rodanxes fines.
Renta els tomàquets i talla per la meitat o quarts, depenent de com siguin de grossos.
Renta les gambetes i escorre breument. El que ha comprat les gambes crues, les ha de fregir abans.
En aquest cas escalfa l'oli en una paella, salta a foc mitjà las gambes crues durant aproximadament 1 minut fins que es tornin de color vermellós.
Salpebre i retira de la paella, reserva en un en un lloc calent
En la mateixa paella que hem saltat les gambes posem el fonoll, l'all i las llavors de fonoll i saltem a foc mig durant 4-5 minuts, o fins que el fonoll és al dente. Desglaça amb el vi i el pastis i afegeix els tomàquets.
Porta a ebullició el conjunt i assaona amb sal i pebre.
Afegeix les gambetes i escalfa bé.
Talla finament el verd del fonoll i escampa per sobre abans de servir.
Serveixi amb pa francès o puré de patates amb olives.

Notes

Una gran barreja. El sabor natural del fonoll combina molt bé amb pastis. Per donar coloraina ban molt be petits tomàquets cherry.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1055 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: