Bacallà espiritual
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 700 g. de bacallà
- 3 pastanagues
- 1 ceba
- 1 porro (només la part blanca)
- 1 fulla de llorer
- 2 patates
- 3 cullerades de farina
- 400 ml. de llet
- Oli
- Sal
- Nou moscada
- Formatge mozzarella ratllat
4 racions
Elaboració
Ratlla la pastanaga
Talla la ceba i el porro a juliana
Pose oli a la paella amb la ceba, porro, pastanaga i la fulla de llorer que es vagi fregint a foc lent.
El bacallà que prèviament l'haurem dessalat durant 48 hores, canviant-li l'aigua tres vegades, el posem en una cassola amb aigua freda i ho anem escalfant durant aproximadament 10 minuts. Cal evitar que bulli.
Treu i deixe refredar.
Talla les patates palla amb una mandolina i fregeix.
Esmicola el bacallà llevant totes les pells i espines.
Quan les verdures estiguin toves afegeix el bacallà i les patates i ofega durant 2 minuts.
Col·loca en una font que pugui anar al forn.
Fes una beixamel que no quedi molt espessa, a part de la llet que utilitzem també li posem un got de l'aigua de coure el bacallà.
L'afegim a la barreja de bacallà i verdura i ho barregem.
Posa al damunt el formatge i gratina.
Notes
Aquest bacallà, és un plat típic de la cuina portuguesa, es cuina sobretot per Setmana Santa (aquesta és la raó del seu nom).
El resultat és un plat molt saborós que podem deixar preparat amb antelació i posar al forn a gratinar quan ho anem a menjar.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1434 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.