Gratinat de Patates i Bolets

Categoria:
Recepta per
Origen: SuĂŻssa
Dieta: vegetariana
EstaciĂł:
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: **** 4/5 (2 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 kg de patates bullides, uniformes en grandĂ ria, (preferiblement del dia abans)
  • 200 g de cebes tallades a rodanxes gruixudes
  • 250 g de formatge (Chaumes, o Camembert)
  • 500 g de xampinyons
  • 200 ml de crema lĂ­quida
  • 1 ampolla de salsa (Mel - Anet - Mostassa)
  • Greix per a la forma

4 racions

ElaboraciĂł

Talla les patates i xampinyons a rodanxes iguals, i el formatge a rodanxes fines. Com millor es tallen, és amb l’aparell de tallar els ous durs
En una font de forn greixada (que sigui plana i bastant gran) col•loca a capes, alternativament els bolets, les patates, el formatge i les rodanxes de ceba.
MantĂŠn les capes bastant planes, de manera que la superfĂ­cie posteriorment sigui mĂŠs cruixent.
Barreja la salsa de mel, mostassa i anet amb la crema (tambÊ es pot fer amb llet, però sap millor amb la crema).
EstĂŠn uniformement sobre la superfĂ­cie de la preparaciĂł.
Enforna en el forn escalfat a 200-220 graus, i cou a la reixeta del mixt de 20 a 25 minuts.
Es pot acompanyar amb una deliciosa, amanida fresca, com Cogombres, tomĂ quets o amanida mixta.

Notes

Per una festa, tot es pot preparar, fĂ cilment i rĂ pidament amb antelaciĂł i enfornar en quan sigui necessari.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Gratinat de Patates i Bolets

Enllaça aquesta recepta:

1006 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



3 comentaris:

Montserrat Bosch Masdeu diu:
A on puc trobar aquesta salsa de mel?
No l'havia sentit mai i ha d'estar molt bona, segur.
Montserrat Bosch Masdeu diu:
AMB ALTRES BOLETS SUPOSO QUE TAMBÉ QUEDARIA BE ,OI?
Joan Corminas diu:
Amiga Montserrat

Pots fer servir qualsevol tipus de bolets, frescos o secs, jo acostumo a fer aquest plat amb bolets "Ceps" eixuts que els pico a trossets petits i els barrejo amb el gratinat de patates, no cal ni posar-los en remull, d'aquesta manera tenen el sabor molt intens als "Ceps".

Com veurĂ s t'he publicat la recepta de mel, ĂŠs molt fĂ cil de fer


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!