Gratinat de Patates i Bolets

Ingredients

  • 1 kg de patates bullides, uniformes en grandària, (preferiblement del dia abans)
  • 200 g de cebes tallades a rodanxes gruixudes
  • 250 g de formatge (Chaumes, o Camembert)
  • 500 g de xampinyons
  • 200 ml de crema líquida
  • 1 ampolla de salsa (Mel - Anet - Mostassa)
  • Greix per a la forma

4 racions

Elaboració

Talla les patates i xampinyons a rodanxes iguals, i el formatge a rodanxes fines. Com millor es tallen, és amb l’aparell de tallar els ous durs
En una font de forn greixada (que sigui plana i bastant gran) col•loca a capes, alternativament els bolets, les patates, el formatge i les rodanxes de ceba.
Mantén les capes bastant planes, de manera que la superfície posteriorment sigui més cruixent.
Barreja la salsa de mel, mostassa i anet amb la crema (també es pot fer amb llet, però sap millor amb la crema).
Estén uniformement sobre la superfície de la preparació.
Enforna en el forn escalfat a 200-220 graus, i cou a la reixeta del mixt de 20 a 25 minuts.
Es pot acompanyar amb una deliciosa, amanida fresca, com Cogombres, tomàquets o amanida mixta.

Notes

Per una festa, tot es pot preparar, fàcilment i ràpidament amb antelació i enfornar en quan sigui necessari.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3799 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Montserrat Bosch Masdeu diu:
A on puc trobar aquesta salsa de mel?
No l'havia sentit mai i ha d'estar molt bona, segur.
Montserrat Bosch Masdeu diu:
AMB ALTRES BOLETS SUPOSO QUE TAMBÉ QUEDARIA BE ,OI?
Joan Corminas diu:
Amiga Montserrat

Pots fer servir qualsevol tipus de bolets, frescos o secs, jo acostumo a fer aquest plat amb bolets "Ceps" eixuts que els pico a trossets petits i els barrejo amb el gratinat de patates, no cal ni posar-los en remull, d'aquesta manera tenen el sabor molt intens als "Ceps".

Com veuràs t'he publicat la recepta de mel, és molt fàcil de fer

Afegir comentari
 

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: