Carpaccio de Moniato

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 50 g d'ametlles picades
  • 1 petit bitxo vermell
  • ½ ram de marduix
  • 1 manat de julivert de fulla plana (aproximadament 120 g)
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 30 grams de formatge pecorino, acabat de ratllar (o Grana Padano)
  • Sal
  • Sucre
  • 500 g de moniatos
  • Pebre negre del molí
  • Curri
  • 100 g de crema agra
  • 3 cullerades de iogurt de llet sencera
  • 1 llimona bio

4 racions

Elaboració

Rosteix les ametlles en una paella sense greix fins que comencen a desprende aroma i deixa refredar.
Talla per la meitat el bitxo, treu les llavors, i talla en tires fines.
Esbandeix el marduix i el julivert, asseca i separa les fulles de les tiges.
Esbandeix la llimona en aigua calenta, neteja bé, asseca i ratlla aproximadament 1 cullereta de closca.
Talla la llimona per la meitat i esprem el suc.
Tritura fens a obtenir un puré ben fi, les ametlles, el bitxo, el julivert, el marduix, la ratlladura de llimona, el suc de llimona i 1 cullerada i mitja d'oli d'oliva, a continuació, afegeix el formatge pecorino i la resta de l'oli, i barreja tot ben bé.
Assaona amb sal i 1 pessic de sucre.
Pela els moniatos, talla en fines rodanxes i cuina durant 4-5 minuts en abundant aigua bullent amb sal.
Col•loca en un colador, esbandeix breument en aigua freda i escorre bé.
Eixuga les rodanxes de moniato amb tovalloles de paper absorbent de cuina.
Escalfa l'oli en una paella i fregeix les rodanxes de moniato uns 2 minuts.
Condimenta amb sal, pebre i 1 pessic de curri.
Barreja la crema agra, el iogurt i aproximadament 4 cullerades de suc de llimona.
Condimenta amb sal, pebre i sucre.
Col•loca en un plat les rodanxes de moniato i escampa-hi el pesto de julivert i bitxo així com la crema agra preparada amb suc de llimona i iogurt.
També pots fer servir en lloc del julivert, 150 g de fulles d'espinacs frescos. Si no tens espinacs frescos, pot fer servir la mateixa quantitat d'espinacs congelats.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

944 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
Amic Joan te molt bona pinta la foto

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: