Mousse de Xocolata amb Xili i Salsa de Taronja

Ingredients

  • 1 bossa de plàstic
  • 4 gots o copes d'un contingut de 2 dl

Mousse de xocolata:

  • 0,5 dl d'aigua
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 xili vermell, picat
  • 100 g de xocolata negra, finament picada
  • 2 rovells d'ou
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 sobre de sucre de vainilla
  • 2 dl de crema, batuda ben rígida
  • 2 clares d'ou, batudes amb 1 mica de sal

Salsa de Taronja:

  • 1,5 dl de suc de taronja
  • 2 cullerades de sucre
  • ½ cullerada de midó de blat de moro.

Guarnició:

  • 4 xilis vermells
  • Una mica de sucre glaç per empolvorar

4 racions

Elaboració

Mousse:

Cuina en una paella, el sucre i el xili, destapat, fins a obtenir un xarop.
Passa per un colador o un tamís fi
Neteja la paella, aboca el xarop de nou a la paella i escalfa de nou.
Retira la paella del foc i afegeix la xocolata, deixa que es fongui i barreja bé, deixa refredar una mica.
Remena els rovells d'ou, el sucre i la vainilla fins que la barreja es torni d'un color clar.
Agrega a la mescla de xili-xocolata, remenant bé.
Afegeix la clara muntada ben forta, en dues vegades, barreja bé amb cura amb el batidor de mà i amb moviments envoltants.
Posa la mousse, en una bossa de plàstic, talla una mica, una punta, i distribueix en les copes o gots per a postres, cobreix amb paper film i col·loca a la nevera 3-4 hores o tota la nit.

Salsa:

Bull tots els ingredients mentre agites amb un batedor, cobreix i deixa que es refredi.

Guarnició:

Talla el Xile des de la punta en quarts, de manera que darrere encara se sostinguin junts, reserva en aigua ben freda, i el xili s'obre com una flor
Adorna just abans de servir la mousse de xocolata amb el xili
Serveixi amb la salsa.
La mousse de xocolata, serà menys picant, si abans elimines les llavors i els nervis del xili


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1284 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: