Sabayó amb albercocs

Ingredients

Albercocs:

  • 3 cullerades de sucre
  • 1 cullerada d’aigua
  • 2 cullerades de vi, per a postre i dolços
  • 1 dl de nata
  • 400 g d'albercocs.

Sabayó:

  • 4 cullerades de sucre
  • 4 rovells d'ou frescos
  • 2 dl de vi, per a postre
  • 2 cullerades de festucs picats.

4 racions

Elaboració

Albercocs:

Bull en una paella ample els albercocs amb el sucre, l’aigua i el vi, sense moure, redueixi el foc i cuina a foc lent movent la paella en un moviment de vaivé, fins que es formi un caramel de color marró. Treu la paella del foc, aboca la crema, i cuina fins que es redueixen a la meitat.
Talla els albercocs a la meitat, i les meitats a quarts, elimina l’os d'albercoc, agrega a la paella i cuina a foc lent durant uns 5 minuts, refreda una mica i distribueix en copes.

Sabayó:

Bat el sucre i els rovells d’ou en un bol de paret prima, fins que la barreja prengui un color blanc i brillant, agrega el vi i posa el bol en un bany maria, lleugerament en ebullició. Bat amb la batedora de mà durant uns 5 minuts o fins que la crema de sabayò és tornim escumosa.
Col·loca la crema sobre els albercocs, i escampa-hi els pistatxos pel damunt.
Serveix immediatament.
Pots substituir els albercocs per préssecs.

Notes

Crema escumosa elaborada amb rovells d'ou, sucre i vi blanc, que es cou al bany maria.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

977 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: