Pastís de carn cobert
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Farcit:
- 500 grams de carn picada (vedella)
- 50 grams de tomàquets secs, picats
- 3 cebes tendres amb el verd, tallades en cèrcols
- 2 grans d'all, picats
- 4 cullerades de pa ratllat
- 3 cullerades de salsa de tomàquet
- 2 culleradetes de marduix sec
- 1 culleradeta de sal
- Una mica de pebre.
Massa:
- 250 g de farina blanca
- 1/4 de culleradeta de sal
- 1 culleradeta i ½ de llevat en pols
- 50 grams de mantega, tallada a trossos, freda
- 1 dl i ½ dl de llet i aigua, meitat de llet i meitat d'aigua
- 1 clara d'ou batuda
- 1 rovell d'ou batut.
8 racions
Elaboració
Farcit:
Barreja en un bol, la carn picada i tots els ingredients, i assaona amb sal i pebre.
Massa:
Barreja la farina, la sal i el llevat en un recipient, afegeix la mantega, i frega amb els dits la massa fins que es formin engrunes. Agrega en forma rapida, la barreja de llet i aigua per formar una massa suau, pasta breument.
Forma:
Estira 2/3 de la massa sobre d'una mica de farina fins a obtenir una rodona de 34 cm de diàmetre, i col·loca sobre el motllo preparat, reparteix el farciment per sobre, doblega cap a l'interior els cantons i pinzella amb clara batuda.
Estira la massa restant per la tapa, en una mica de farina fins a obtenir una rodona d'uns 30 cm.
Retalla la massa per donar-li forma rodona, i posa al damunt, cobrint el farciment, prem lleugerament la vora i pinta tota la superfície amb el rovell d'ou.
Estira els retalls de massa sobrants sobre farina i talla a tires fines, amb les que pots adornar, al teu gust, la superfície del pastís, pinzella amb la resta d'ou.
Punxa la tapa, amb una forquilla, diverses vegades.
Preescalfa el forn a 200 graus i enforma el pastís durant uns 35 minuts a la part baixa del forn.
Retira del forn i serveis de seguida.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1573 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.