Tripa a la moda de Caen
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1,2 kg de tripa (o també una mica més) tallats a peces grans
- 1 porro gran (aproximadament uns 200 grams)
- 1 grapat de julivert amb les tiges (aproximadament uns 60 grams)
- 50 grams d’api
- 20 grams de farigola, fresca amb les tiges
- 1 ceba gran per aromatitzar amb el clavell d’olor i el llorer
- 3 fulles de llorer
- 6 clavells d’olor
- 3 pastanagues grans (aproximadament uns 400 grams)
- 3 cebes (aproximadament uns 300 grams)
- Sal i pebre
- 650 grams de peus de vedella a trossos
- 1 cullerada de baies de ginebre
- 1 cullerada de pebre de Tasmània, lleugerament aixafat
- ½ nou moscada ratllada
- 1 cullerada de flocs de xili
- 3 grans d'all
- 4 dl de sidra (sec brut)
- 5 cullerades de Calvados
- 4 dl de brou de carn o de pollastre
4 racions
Elaboració
Talla la tripa a quadrats, d’aproximadament de 4 cm d'ample.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Neteja els porros i talla a trossos llargs d'uns 10 cm. i cada tros al llarg per la meitat. Talla també amb les mateixes mides el julivert i l’api. Amb aquestes 3 coses fes 4 bouquet garní lligats amb fil de cuina i reserva.
Pela les cebes i amb l’ajuda del clavell punxa una fulla de llorer i clava a cada ceba.
Pela les pastanagues i talla a rodanxes no maça grosses.
Col·loca la ceba i les pastanagues al fons d’una cassola grossa, la tapa ha de ser apropiada per també anar al forn.
Assaona amb sal i pebre i barreja bé amb les mans.
Col·loca els peus de vedella sobre les verdures i dos bouquet garní d'herbes entre els peus de vedella.
Barreja bé, la tripa, les baies de ginebre, la nou moscada, els flocs de xili, la sal i el pebre.
Col·loca sobre els peus la meitat de la tripa i per sobre, les cebes amb el clavell i el llorer, els alls lleugerament aixafats i la resta de bouquet garní, finalment cobreix amb la resta de tripa.
Si tens unes llesques de cansalada blanca, col·loca al damunt, fins quedi el conjunt cobert, a fi que la tripa no es torri.
Afegeix a la cassola la sidra, el calvados i el brou
Amb l’ajuda de paper d’alumini i la tapadora tapa la cassola hermèticament.
Enforna i cou durant 20 minuts a 200 graus, passat el 20 minuts redueix la temperatura a 140 o 150 graus i segueix cuina'n de 4 a 5 hores més, per controlar la temperatura del forn, recomanem l’ús d'un termòmetre de forn
Obre la cassola i retira els bouquets garní, la cansalada i els peus de vedella, Separa la carn dels peus, dels ossos, eventualment talla a trossos petits i torna a col·locar a la cassola, si no hem col·locat cansalada al damunt de la cassola, la capa superior de la tripa tindrà un color una mica marró, en aquest cas posa una mica de salsa pel damunt i desapareixerà la tonalitat marró
Condimenta amb sal i pebre si és necessari.
En cas que la salsa no sigui prou espessa, pots posar una quantitat en una paella i deixa coura fins a obtenir la consistència desitjada.


Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2105 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c