Fruits secs caramel·litzats

Ingredients

  • Mantega per al paper d'enfornar
  • 150 grams de sucre
  • 4 cullerades d'aigua
  • 300 grams de fruit secs, barrejats
  • 1 culleradeta de sal
  • ½ culleradeta de canyella molta
  • 1 mica de pebre de caiena, o xili molt
  • 1 punta de ganivet de clavell dolor, molt
  • 1 punta de ganivet de cardamom, molt
  • 1 punta de ganivet de gingebre, molt.

4 racions

Elaboració

Folra la superfície de la safata de forn, amb paper d'enfornar.
Greixa bé, el paper de forn, amb la mantega.
Estén uniformement el sucre en una cassola amb el fons gruixut, junt amb 4 cullerades d'aigua i deixa que s'evapori l'aigua, a foc mitja, no l'agitis fins que el sucre comenci a canviar de color.
En el cas que s'aguïn format grumolls, pots afegir una mica més d'aigua.
Quan comenci a canviar de color afegeix la barreja de fruits secs i les espècies.
Agita amb una cullera de fusta, i continua remenant, fins que els fruits secs estiguin ben envoltats amb el caramel i tinguin un bonic color marró.
Col·loca sobre el paper d'enfornar, reparteix per tota la superfície i deixa refredar.
Un cop freds amb un corró de cuina, passa'l pel damunt a fi que és s'aparin els que han quedat enganxats.
Ja estan a punt per poder-los menjar o fer algun bonic paquet per regalar com a record.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1656 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: