BraĂł de porc

Categoria:
Recepta per
Origen: SuĂŻssa
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada de llavors de comĂ­
  • Sal
  • 2 braons de porc (aproximadament 1,4 kg)
  • 300 grams de ceba
  • 1 peça d'api nap (aproximadament 130 grams)
  • 1 pastanaga
  • 400 ml de brou de carn
  • 1 cullerada de maizena
  • Pebre negre del molĂ­
  • Paper d'alumini, de cuina

4 racions

ElaboraciĂł

Preescalfa el forn a 160 graus.
Pela els alls, talla finament, empolvora amb ½ culleradeta de comí i 1 culleradeta de sal i barreja bÊ.
Condimenta els braons de porc al cantĂł de la carn i tambĂŠ sota les escorces amb la sal preparada anteriorment.
Posa al damunt de l'escorça sal i frega vigorosament per impregnar bÊ.
Pela les cebes, l'api-nap i la pastanaga i talla tot a daus d'1 cm.
EstÊn les verdures, en el fons d'una safata refractaria (aproximadament 25 x 35 cm) i al damunt col¡loca els braons de porc.
Enforna la safata al centre del forn i cuina a 160 graus durant 1 hora i 15 min.
Gira els braons i continua coent durant 15 minuts mĂŠs.
Afegeix el brou i cuina els braons d'1 hora i 30 minuts a 2 hores, girant cada 30 minuts.
Retira la cassola del forn, i embolica els ossos de la carn de porc amb paper d'alumini.
Barreja ½ cullerada de sal amb una bona tassa d'aigua i pinzella les escorces amb una mica d'aigua salada.
Escalfa el forn a 250 graus.
Col¡loca els braons de porc a la graella, torna a posar al mig del forn i a sota una safata amb aigua.
Rosteix els braons uns 20 minuts, pinzella amb aigua salada una vegada i una altra, donant la volta cada vegada.
Han d'estar ben daurats i tenir una escorça al voltant ben torrada.
Mentrestant, elimina generosament el greix de les verdures i la salsa del rostit.
Posa el brou resulta'n al damunt del foc i porta a ebulliciĂł.
Barreja el midĂł amb 1 a 2 cullerades d'aigua freda, agrega a la salsa i remena bĂŠ, desprĂŠs bull durant 3 minuts fins a obtenir una salsa lleugerament cremosa.
Assaona amb sal, pebre i el comĂ­ sobrant.
Treu els cruixents braons de porc, del forn, talla a la meitat cada un amb un ganivet afilat al llarg de l'os i col¡loca amb la salsa en els plats escalfats.
Serveix amb pasta cuita al dente, o purĂŠ de patata, col llombarda o col kale

Notes

El temps de cocciĂł dels braons de porc pot variar, de manera que desprĂŠs d'unes tres hores, amb la forquilla, punxa la carn i comprovarĂ s si ja es cuita.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: BraĂł de porc

Enllaça aquesta recepta:

293 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!