Braó de porc
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 gra d'all
- 1 cullerada de llavors de comí
- Sal
- 2 braons de porc (aproximadament 1,4 kg)
- 300 grams de ceba
- 1 peça d'api nap (aproximadament 130 grams)
- 1 pastanaga
- 400 ml de brou de carn
- 1 cullerada de maizena
- Pebre negre del molí
- Paper d'alumini, de cuina
4 racions
Elaboració
Preescalfa el forn a 160 graus.
Pela els alls, talla finament, empolvora amb ½ culleradeta de comí i 1 culleradeta de sal i barreja bé.
Condimenta els braons de porc al cantó de la carn i també sota les escorces amb la sal preparada anteriorment.
Posa al damunt de l'escorça sal i frega vigorosament per impregnar bé.
Pela les cebes, l'api-nap i la pastanaga i talla tot a daus d'1 cm.
Estén les verdures, en el fons d'una safata refractaria (aproximadament 25 x 35 cm) i al damunt col·loca els braons de porc.
Enforna la safata al centre del forn i cuina a 160 graus durant 1 hora i 15 min.
Gira els braons i continua coent durant 15 minuts més.
Afegeix el brou i cuina els braons d'1 hora i 30 minuts a 2 hores, girant cada 30 minuts.
Retira la cassola del forn, i embolica els ossos de la carn de porc amb paper d'alumini.
Barreja ½ cullerada de sal amb una bona tassa d'aigua i pinzella les escorces amb una mica d'aigua salada.
Escalfa el forn a 250 graus.
Col·loca els braons de porc a la graella, torna a posar al mig del forn i a sota una safata amb aigua.
Rosteix els braons uns 20 minuts, pinzella amb aigua salada una vegada i una altra, donant la volta cada vegada.
Han d'estar ben daurats i tenir una escorça al voltant ben torrada.
Mentrestant, elimina generosament el greix de les verdures i la salsa del rostit.
Posa el brou resulta'n al damunt del foc i porta a ebullició.
Barreja el midó amb 1 a 2 cullerades d'aigua freda, agrega a la salsa i remena bé, després bull durant 3 minuts fins a obtenir una salsa lleugerament cremosa.
Assaona amb sal, pebre i el comí sobrant.
Treu els cruixents braons de porc, del forn, talla a la meitat cada un amb un ganivet afilat al llarg de l'os i col·loca amb la salsa en els plats escalfats.
Serveix amb pasta cuita al dente, o puré de patata, col llombarda o col kale
Notes
El temps de cocció dels braons de porc pot variar, de manera que després d'unes tres hores, amb la forquilla, punxa la carn i comprovaràs si ja es cuita.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1803 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c