Pasta amb espàrrecs

Ingredients

  • 350 grams de tallarines
  • 1 mica de pebre de caiena
  • 2 dl i ½ de crema fresca amb herbes
  • Una mica de sucre
  • Una mica de sal
  • 1 kg d'espàrrecs verds
  • 5 peces de tomàquet, assecades amb oli

4 racions

Elaboració

Pela els espàrrecs a la tercera part inferior i talla a trossos d'uns 4 cm de llarg.
Posa aigua en una olla, afegeix la sal i el sucre, quan arrenqui el bull agrega els espàrrecs.
Cuina aproximadament durant 10 minuts a foc viu.
A continuació, buida l'aigua de l'olla i mantén els espàrrecs calents a l'olla.
Omple una altra olla amb aigua i cou les tallarines fins que estigueu al dente.
Retira i posa la pasta en un colador, perquè s'escorri.
A continuació, talla 4 o 5 tomàquets a trossos petits.
Barreja els espàrrecs amb la pasta, els tomàquets en oli i la crema fresca.
Assaona al gust, amb sal i pebre de Caiena.
Barreja bé tot i serveis de seguida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

399 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Moisés de Tomás Rivas diu:
Ei Mestre Joan, mil perdons altra vegada per la teva paciencia, però què és exactament la "crema fresca amb herbes"? I en què consisteix assecar el tomàquet amb oli?
Joan Corminas diu:
Amic Moisès:
La crema fresca i la crema àcida són fetes per la lleugera acidificació de la crema (nata) pasteuritzada amb bacteris làctics.
La crema fresca i la crema àcida o (agra) tenen una consistència gruixuda i ferma.
A la crema fresca se li afegeixen herbes aromàticas, les pots barreja tu al teu gust o ja vénen preparades de la fàbrica.
Joan Corminas diu:
Amic Moisès:
Com assecar tomàquets i conservar amb oli.
El mètode per dessecar els tomàquets és relativament simple.
El primer pas és triar els més madurs, rentar-los bé amb aigua freda i assecar-los amb un drap.
Talla els tomàquets per la meitat i estén sobre una reixeta en una safata. La reixeta et proporciona ventilació per totes les parts del tomàquet, i la safata evita taques, ja que els tomàquets traspua'n durant els primers dies del dessecat. No importa molt la mida ni la varietat. Simplement, si són enormes, es poden trossejar en quatre parts en comptes de dos.
Un cop a la safata li aplicarem una fina capa de sal gruixuda sobre ells, sense excedir-nos cobrint el màxim possible. Per a aquells que els agradin les espècies, aquest és el moment de donar el seu toc personal i afegir-les per aconseguir un toc especial de sabor. Espècies com el romaní, la farigola, l'orenga i l'alfàbrega són les més populars, ja que combinen molt bé amb el tomàquet.
Exposa els tomàquets en un lloc on toqui el sol la major part del dia. El procés d'assecament del tomàquet al sol pot durar d'uns cinc dies a unes dues setmanes, depenent del clima.
Durant el procés d'assecament, convé protegir les safates de tomàquets al vespre, per evitar que la humitat de la nit els rehidrati. En cas de no ser així, a més d'allargar el període d'assecament, pot arribar a afavorir la seva putrefacció.
Sabrem que estan al punt just de deshidratació quan adquireixin un color vermell més fosc, la seva textura s'endureixi i deixin d'estar enganxosos.
Un cop els tinguem deshidratats, podem o bé usar-los en el moment o conservar-los: en pots de vidre amb oli d'oliva, a la nevera, envasats en pots amb la tècnica del bany maria o en saquets de tela al rebost a les fosques i amb ambient fresc.
Ab una forta abracada Joan.c
Moisés de Tomás Rivas diu:
Ja veig Joan que t'agrada molt la pasta amb espàrrecs. Ja m'he apuntat dues de les teves receptes de pasta amb espàrrecs, la de tallarines amples i la de macarrons, i aquesta ja la tinc enfilada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!