Rostit d’oca amb farcit de poma al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per a l'amanida de brots de Brussel·les:

  • Una gran dosi d'amor
  • 500 grams de brots de Brussel·les
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 magrana
  • 1 cullerada de xarop d'auró
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 1 cullerada de vinagre de vi blanc
  • 3 cullerades de llavors de carabassa
  • Una polsada de sal i de pebre.

Per a la salsa:

  • 1 ceba
  • 1 cullerada de mantega
  • 500 ml de brou d'aviram
  • 1 cullerada de suc de rostit
  • 1 taronja bio, la pell i el suc
  • 2 peces de cardamom.

Per al puré de moniato:

  • 500 grams de moniatos
  • 3 cullerades de mantega
  • Una polsada de nou moscada
  • Una polsada de sal i de pebre.

Per glacejat de l'oca:

  • 3 cullerades de mel
  • 3 cullerades soperes d'oli de colza
  • 5 rams de farigola.

Per a l'oca rostida:

  • Una peça d'oca, llesta per cuinar (4 a 5 kg)
  • 2 trossos de poma
  • 2 trossos de ceba
  • 3 tiges, seques
  • 2 cullerades de nous
  • 2 cullerades de nou peca'n
  • 2 cullerades de panses
  • 2 cullerades de nabius
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 estrella d'anís
  • 1 cullerada de pasta de massapà
  • 1 polsim de sal.

4 racions

Elaboració

Esbandeix l'oca per dins i per fora amb aigua i eixuga amb una tovallola de paper absorbent de cuina.
Retira el greix unit a l'oca.
Condimenta l'interior i a l'exterior amb sal i pebre.
Posa l'oca sobre una safata profunda, greixada.
Preescalfa el forn a 165 graus.
Per al farcit, pela la ceba, talla a la meitat i després a vuitens.
Renta les pomes, treu el nucli, les llavors i talla a quarts.
Talla les figues també a quarts.
Barreja les cebes, les pomes, les figues, les nous peca'n, les panses, els nabius, la canyella, l'anís, la sal i el massapà en un bol.
Assaona al gust.
Omple l'oca amb el farciment anteriorment preparat i segella amb una broqueta o escuradents.
Frega l'oca per tots cantons, amb la glaça preparada.
A continuació, enforna l'oca al forn, agrega la salsa i cuina a foc suau durant 2 hores i ½.
Rega l'oca diverses vegades entremig de la cocció.
Al cap de 30 minuts de quissó, aboca per sobre del rostit, un colleró d'aigua freda.
Si la salsa és molt abundant, vés-ne traient de tant en tant, reserva en un cassó, i cou a foc mitjà uns 10 minuts.
Si és massa, liquida, es pot espessir, amb una mica de Maizena.
Mantén l'oca a una distància suficient dintre del forn, ja que el greix calent pot esquitxar les parets del forn.
Finalitzada la cocció, tapa o embolica amb paper d'alumini durant 20 minuts a fi que es distribueixin tots els sucs a la carn.
Serveix l'oca rostida acompanyada del puré de moniatos, l'amanida de brots de Brussel·les, el farciment i la salsa a part

Notes

L'oca s'acostuma a menjar per la fi d'any a les llars Suïsses, com falten pocs dies, per aquesta festa la passo en el receptari. Amb aquesta recepta, aprofito per felicitar a tots vosaltres, aquestes festes properes. Una abraçada. joan.c


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1886 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: