Risotto de safrà amb verdures
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 ml de brou de verdures
- 3 cullerades de mantega
- 120 grams de tomàquets xerri
- 150 grams de pèsols
- 1 clau d'olor
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 3 cullerades de formatge parmesà ratllat
- 1 polsim de pebre
- 350 grams d'arròs per risotto
- 1 pessic de fils de safrà
- 1 polsim de sal
- 170 ml de vi blanc
- 1 ceba.
4 racions
Elaboració
Pela la ceba i el gra d'all, i pica ben petit.
Dissol els fils de safrà en tres cullerades d'aigua tèbia en un bol petit.
En una cassola gran porta a ebullició el brou de verdures.
En una altra cassola, posa una mica d'oli i mantega, fregeix durant uns 5 minuts la ceba i l'all picat o fins que la ceba es torni vidriosa.
Agrega l'arròs, i el vi, deixa que, s'evapori una mica, aproximadament uns 3 minuts, afegeix brou, porta ebullició i deixa coure fins que vagi reduint el brou, continua afegim cullerots de brou i la safra amb l'aigua de remull, agita freqüentment i aboca una mica més de brou tan aviat com, s'absorbí el líquid. Aquest procés triga uns 20 minuts fins que l'arròs estigui cuit al dente.
Mentrestant, renta i talla a meitats els tomàquets xerri.
Escorre els pèsols en un colador i 5 minuts abans de finalitzar la cocció, agrega al risotto, i deixa coure uns 5 minuts més.
Finalment, afegeix els tomàquets, el formatge parmesà ratllat i dues cullerades de mantega en el risotto acabat.
Assaona bé amb sal i pebre.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1676 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.