Arròs amb fruites

Ingredients

Per l'arròs casimir:

  • 4 rodanxes de pinya
  • 1 plàtan
  • 2 cullerades de mantega
  • 10 grams de mantega per a les fruites
  • 400 grams de vedella en rodanxes
  • 1 pot de vidre, de cireres
  • 1 sobre d'ametlla a tires
  • 2 mitjos préssecs en conserva
  • 1 polsim de sal i pebre.

Per a la salsa:

  • 30 grams de mantega
  • 1 cullerada de curri en pols
  • 200 ml de brou de carn
  • 2 cullerades de farina
  • 2 dl de llet
  • 1 polsim de nou moscada
  • 1 polsim de pebre
  • 1 polsim de sal
  • 1 tassa de crema agra.

Per a l'arròs:

  • 250 grams d'arròs
  • 1 cullerada de sal
  • 500 ml d'aigua.

4 racions

Elaboració

Per l'arròs:

Posa la doble quantitat d'aigua, una mica de sal i l'arròs rentat en una cassola i cuina a foc lent durant uns 20 a 25 minuts o fins que estigui al dente.
Mentrestant, talla el plàtan pelat a rodanxes, i les rodanxes a cubs petits.
Talla també a cubs petits, els préssecs i la pinya.
Aboca les cireres del got i deixa escórrer.
Salta les fruites i les ametlles en una paella amb una mica de mantega, retira i mantén en un lloc calent.

Per a la salsa de curri:

Fon la mantega en un cassó, agrega la farina, barreja bé i deixa que prengui una mica de color, sense parar de remenar.
Afegeix el brou de carn i porta a ebullició, remenant constantment.
A continuació, agrega la llet i torna a coure a foc lent uns 15 minuts més.
Agrega el curri a la salsa, assaona amb la sal, el pebre, la nou moscada i la crema agra.
Sala i pebre la carn tallada a tires, fregeix per tandes, en una paella amb la resta de la mantega.
Retira la carn de la paella, incorpora a la salsa i deixa sofregir uns minuts més fins que la carn estigui amb un lleuger color daurat.
Finalment, agrega les fruites i les ametlles a la salsa.
Disposa l'arròs en un plat amb la carn i la salsa i serveix immediatament.

Notes

Amb aquesta delicadesa, aportes varietat a la taula.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

382 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!