Autentic rösti al estil Suís

Aquest plat és en origen un típic esmorzar de camp a suïssa.

Ingredients

  • 1 kg de patates amb la pell ben rentada
  • 40 grams de mantega
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Renta bé les patates el dia abans, o millor encara amb 2 o 3 dies d'antelació, cuina amb la pell en molta aigua durant 30 minuts aproximadament fins que estiguin toves. Encara han de quedar lleugerament cruixents al mig. Deixa refredar. Mantén refredades fins a l'ús.
El dia de la preparació: pela les patates. Només pela les patates quan s'hagin refredat. Per cert, la cocció prèvia és útil perquè les tires de patata no s'uneixin més tard.
Ratlla les patates amb el ratllador. Ratlla les patates llargament de manera que vagin les tires més llargues possibles. Aplica una lleugera pressió en ratllar i tira enrere sense pressió. Assaona amb aproximadament 1 cullerada i 1/2 de sal i molt de pebre. Barreja amb cura.
Escalfa l'oli o la mantega en una paella recoberta. Reparteix les patates, soltes i regularment sobre la base de la paella. Al cap d'uns minuts, empenya les patates suaument amb una paleta per crear la forma típica de Rösti. Fregeix a foc lent durant aproximadament uns 12 minuts.
Gira el Rösti amb una tapadora o amb un plat. Quan giris amb un plat o tapadora, pinzella prèviament amb una mica d'oli de manera que el Rösti llisqui fàcilment de nou a la paella. Quan giris el Rösti mira que l'oli calent de la paella no et caigui a les mans. Fregeix el Rösti uns 10 minuts més o fins que estigui daurat.
Quasi en acabar:
Afegeix la mantega al llarg de la vora de la paella i acaba de fregir uns 2 minuts més.
La mantega proporciona al Rösti una fina aroma.
Serveix el Rösti mentre està cruixent per fora i humit per dins.

Notes

Rösti de patates crues o bullides?
Es tracta de gust personal si preferiu rösti elaborat amb patates crues o bullides.
Per el Rösti elaborat amb patates crues, són més adequades les varietats farinoses.
Per el Rösti, elaborat amb patates bullides amb pell, es preferiple patates ceroses.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

474 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!