Croquetes de bolets
Ingredients
Croquetes:
- 90 grams de mantega per la beixamel
- 1 cullerada de mantega pel sofregit de ceba
- 1 ceba
- 250 grams de bolets del dia
- 20 grams de bolets porcins (secs)
- 90 grams de farina
- 250 grams de brou vegetal
- 250 grams de llet
- Sal i pebre.
Empanat:
- 3 ous
- Farina
- Pa ratllat
- Si t'agrada pots aromatitzar, la massa, amb una mica de nou moscada, i una mica de formatge parmesà ratllat.
4 racions
Elaboració
Remulla els bolets porcins en aigua, neteja els bolets del dia i talla a rodanxes, a daus o com més t'agradin.
Renta i pela la ceba, talla a daus fins, sofregeix en una paella i cuina a foc molt lent fins que la ceba estigui caramel·litzada.
Agrega els bolets, cuina fins que estiguin tous i reserva.
Fon la mantega en la mateixa paella, agrega la farina i deixa coura uns minuts, salpebra al gust.
La farina no s'ha de daurar, de manera que deixa coure a foc lent.
Afegeix els bolets reservats i remena bé.
Agrega el brou de verdures i cou a foc lent fins que espesseixi.
Agita regularment.
Afegeix la llet i continua cuinant a foc lent, tot remenant fins que es formi una massa relativament ferma.
Deixa refredar la mescla, preferiblement a la nevera, d'un dia per l'altra.
Per formar les croquetes es formen boles d'una mida de pilota de golf, que se li dóna una forma allargada, d'uns 10 cm i 4 cm d'amplada.
Passa la croqueta per la farina, després l'ou batut, i finalment pel pa ratllat.
Ara congela les croquetes.
Aquest és un pas important, sense congelar, les croquetes en fregir-les s'obriran!
Fregeix les croquetes a una temperatura aproximada de 180 graus.
No fregeixis gaires croquetes al mateix temps, sinó, la temperatura de l'oli, baixarà massa i les croquetes absorbeixen massa oli.
Escorre al damunt de paper absorbent de cuina.
Notes
Si t'agrada pots aromatitzar, la massa, amb una mica de nou moscada, i una mica de formatge parmesà ratllat.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2007 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c