Risotto de bacallà, porros i rossinyols

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un grapat d'arròs carnaroli per persona. (màxim uns 300 grams).
  • 300 grams de rossinyols.
  • Dos porros.
  • 300 grams de bacallà esqueixat i dessalat.
  • Caldo de verdures o de bullir bacallà.
  • Oli d'oliva i una cullerada sopera de mantega.
  • 200 grams de formatge Parmesà.
  • Sal.
  • 1 remet de farigola

4 racions

Elaboració

Escalfa el brou que tinguis i mantén-lo a foc baixet. Si t'ha sobrat brou de bullir bacallà amb verdures, no el tiris. Congela'l i aprofita per a aquests arrossos i guisats de bacallà.
Comença el risotto, posant l'oli d'oliva i la mantega a escalfar.
Neteja bé els porros (Compte amb l'interior! Renta bé el final del porro sota l'aixeta per treure la terra), talla a brunoise (trossets menuts i regulars) i sofregeix amb molta cura, del fet que no es cremin.
Mentrestant, renta els rossinyols amb un drap humit i un pinzell. Si estan molt bruts, utilitza aigua de l'aixeta, però de forma ràpida i acurada. Si es xopen, massa perden sabor i textura.
Salta els bolets, en una paella amb oli d'oliva, a foc fort fins que perdin l'aigua i reserva.
Assaona amb una mica de sal.
Quan el porro ja estigui ben tou, comença a tirar l'arròs.
Aboca el brou calent a poc a poc, a cullerots.
El secret del risotto no és altre que afegir el brou sense deixar de remoure l'arròs de forma lenta.
El carnaroli ha de deixar anar així el seu midó. A mesura que es xopi i desaparegui gairebé completament el cullerot de brou anterior, hem de seguir amb el següent. Així, successivament fins a arribar al minut 15.
Quan arribis a aquest punt, afegeix el bacallà en brins o trossets petits i el parmesà ratllat, segueix remenant perquè s'integri. Prova el punt de sal i rectifica, si cal.
En tres minuts el risotto estarà llest.
A l'últim minut afegeix els rossinyols i la farigola.
Tapa i deixa reposar 2 minuts més.
Serveix immediatament.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2723 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: