Risotto de bacallà, porros i rossinyols
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Risotto
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- Un grapat d'arròs carnaroli per persona. (màxim uns 300 grams).
- 300 grams de rossinyols.
- Dos porros.
- 300 grams de bacallà esqueixat i dessalat.
- Caldo de verdures o de bullir bacallà.
- Oli d'oliva i una cullerada sopera de mantega.
- 200 grams de formatge Parmesà.
- Sal.
- 1 remet de farigola
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Escalfa el brou que tinguis i mantén-lo a foc baixet. Si t'ha sobrat brou de bullir bacallà amb verdures, no el tiris. Congela'l i aprofita per a aquests arrossos i guisats de bacallà.
Comença el risotto, posant l'oli d'oliva i la mantega a escalfar.
Neteja bé els porros (Compte amb l'interior! Renta bé el final del porro sota l'aixeta per treure la terra), talla a brunoise (trossets menuts i regulars) i sofregeix amb molta cura, del fet que no es cremin.
Mentrestant, renta els rossinyols amb un drap humit i un pinzell. Si estan molt bruts, utilitza aigua de l'aixeta, però de forma ràpida i acurada. Si es xopen, massa perden sabor i textura.
Salta els bolets, en una paella amb oli d'oliva, a foc fort fins que perdin l'aigua i reserva.
Assaona amb una mica de sal.
Quan el porro ja estigui ben tou, comença a tirar l'arròs.
Aboca el brou calent a poc a poc, a cullerots.
El secret del risotto no és altre que afegir el brou sense deixar de remoure l'arròs de forma lenta.
El carnaroli ha de deixar anar així el seu midó. A mesura que es xopi i desaparegui gairebé completament el cullerot de brou anterior, hem de seguir amb el següent. Així, successivament fins a arribar al minut 15.
Quan arribis a aquest punt, afegeix el bacallà en brins o trossets petits i el parmesà ratllat, segueix remenant perquè s'integri. Prova el punt de sal i rectifica, si cal.
En tres minuts el risotto estarà llest.
A l'últim minut afegeix els rossinyols i la farigola.
Tapa i deixa reposar 2 minuts més.
Serveix immediatament.
														
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2850 visites.
 2850 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 40 min.
 40 min. Sopes i cremes
 Sopes i cremes 
  Risotto
 Risotto Carns
 Carns Ous i làctics
 Ous i làctics 
  Altres
 Altres 
  
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures





 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram