Risotto de bacallà, porros i rossinyols
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un grapat d'arròs carnaroli per persona. (màxim uns 300 grams).
- 300 grams de rossinyols.
- Dos porros.
- 300 grams de bacallà esqueixat i dessalat.
- Caldo de verdures o de bullir bacallà.
- Oli d'oliva i una cullerada sopera de mantega.
- 200 grams de formatge Parmesà.
- Sal.
- 1 remet de farigola
4 racions
Elaboració
Escalfa el brou que tinguis i mantén-lo a foc baixet. Si t'ha sobrat brou de bullir bacallà amb verdures, no el tiris. Congela'l i aprofita per a aquests arrossos i guisats de bacallà.
Comença el risotto, posant l'oli d'oliva i la mantega a escalfar.
Neteja bé els porros (Compte amb l'interior! Renta bé el final del porro sota l'aixeta per treure la terra), talla a brunoise (trossets menuts i regulars) i sofregeix amb molta cura, del fet que no es cremin.
Mentrestant, renta els rossinyols amb un drap humit i un pinzell. Si estan molt bruts, utilitza aigua de l'aixeta, però de forma ràpida i acurada. Si es xopen, massa perden sabor i textura.
Salta els bolets, en una paella amb oli d'oliva, a foc fort fins que perdin l'aigua i reserva.
Assaona amb una mica de sal.
Quan el porro ja estigui ben tou, comença a tirar l'arròs.
Aboca el brou calent a poc a poc, a cullerots.
El secret del risotto no és altre que afegir el brou sense deixar de remoure l'arròs de forma lenta.
El carnaroli ha de deixar anar així el seu midó. A mesura que es xopi i desaparegui gairebé completament el cullerot de brou anterior, hem de seguir amb el següent. Així, successivament fins a arribar al minut 15.
Quan arribis a aquest punt, afegeix el bacallà en brins o trossets petits i el parmesà ratllat, segueix remenant perquè s'integri. Prova el punt de sal i rectifica, si cal.
En tres minuts el risotto estarà llest.
A l'últim minut afegeix els rossinyols i la farigola.
Tapa i deixa reposar 2 minuts més.
Serveix immediatament.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
811 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c