Croquetes de sobres de peix

Ingredients

  • Per unes 30 croquetes de mida gran
  • 350 gr. aproximadament de sobres de peix
  • Uns 70 gr. de ceba (com 1 / 4)
  • 70 gr. de mantega
  • 70 gr. d'oli d'oliva verge extra
  • 200 gr. de farina
  • 1 l. de llet
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Sal

10 racions

Elaboració

Es piquen i desespinan les sobres de peix, si són de peix arrebossat s'ha d'intentar treure la farina i ou que hagin quedat adherits al peix.
Es posa en una paella o olla baixa la mantega i l'oli a escalfar.
Es talla en trossets la ceba (brunoise) i es pocha a la paella.
Quan estigui pochada, s'agrega la farina i es torra.
Un cop torrada es pot afegir el peix o començar a afegir la llet escalfada prèviament.
Si s'incorpora el peix, aquest quedarà més desfet. Si procediu així, un cop incorporat el peix es comença tiran la llet calenta en unes quatre vegades més o menys, remenant la massa amb unes varetes.
Si no s'ha afegit el peix a l'inici, es pot fer en el moment que desitgem. La massa estarà acabada quan aquesta es desenganxi del fons de l'olla amb la vareta o una forquilla.
Es deixa la massa refredar en una font gran perquè la massa quedi estesa sobre ella.
Perquè no es formi crosta a la part superior, que després dificulta la formació de la croqueta, s'ha de tapar amb paper film que estarà en contacte amb la massa.
Un cop freda la massa, es forma la croqueta amb dues culleres o amb les mans, com es prefereixi, i s'enpanan.
El empanat queda millor si és amb pa ratllat, ou i pa ratllat, en comptes de la forma habitual que és amb farina, ou i pa ratllat.
Un cop empanades es fregeixen a poc a poc en una paella amb abundant oli calent.

Notes

Una bona forma d'estalviar, és no llençar res a les escombraries, per això el millor és fer receptes amb les sobres ...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3044 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: