Pasta amb pernil

Ingredients

  • 500 grams de tagliatelle o tallarines verds i blancs
  • 150 grams de pernil curat,
  • 50 grams de mantega,
  • 1 ceba picada fina,
  • Sal i pebre,
  • 2 decilitres de nata espessa o nata per cuinar,
  • 80 grams de formatge parmesà recent ratllat.

4 racions

Elaboració

Retira el greix del pernil i pica per separat la part grassa i magra.
Fon la mantega en una paella de fons gruixut.
Afegeix el greix del pernil i la ceba, sofregeix durant 10 minuts a foc lent, remenant de tant en tant.
Mentrestant porta aigua lleugerament salada a ebullició, afegeix la pasta i cou fins que estigui al dente.
Incorpora el magre del pernil a la paella i sofregeix durant 2 minuts, remenant ocasionalment.
Afegeix la nata espessa, assaona amb pebre i escalfa a foc lent.
Escorre la pasta i passa-a una safata de servir preescalfada.
Afegeix la salsa de pernil, remou i s'empolvora el parmesà ratllat.
Serveix de seguida, la pasta s'ha de menjar ben calent

25min

Notes

El pernil curat o prosciutto més conegut a Itàlia, és el de Parma, però no és l'únic, el prosciutto di San Daniele té un sabor fort, mentre que els pernils del Veneto són més delicats.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2738 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: