Pasta amb pernil
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de tagliatelle o tallarines verds i blancs
- 150 grams de pernil curat,
- 50 grams de mantega,
- 1 ceba picada fina,
- Sal i pebre,
- 2 decilitres de nata espessa o nata per cuinar,
- 80 grams de formatge parmesà recent ratllat.
4 racions
Elaboració
Retira el greix del pernil i pica per separat la part grassa i magra.
Fon la mantega en una paella de fons gruixut.
Afegeix el greix del pernil i la ceba, sofregeix durant 10 minuts a foc lent, remenant de tant en tant.
Mentrestant porta aigua lleugerament salada a ebullició, afegeix la pasta i cou fins que estigui al dente.
Incorpora el magre del pernil a la paella i sofregeix durant 2 minuts, remenant ocasionalment.
Afegeix la nata espessa, assaona amb pebre i escalfa a foc lent.
Escorre la pasta i passa-a una safata de servir preescalfada.
Afegeix la salsa de pernil, remou i s'empolvora el parmesà ratllat.
Serveix de seguida, la pasta s'ha de menjar ben calent
25min
Notes
El pernil curat o prosciutto més conegut a Itàlia, és el de Parma, però no és l'únic, el prosciutto di San Daniele té un sabor fort, mentre que els pernils del Veneto són més delicats.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2738 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.