Pits de pollastre farcits de formatge amb bacó

Ingredients

  • 1 pit de pollastre desossat i sencer per comensal.
  • Formatge parmesà o provolone per al farciment (uns 50 grams per pit),
  • 4 tires de bacon per pit,
  • 4 pastanagues,
  • 2 cebes grans.
  • Un got de de vi negre (250 ml).
  • Un got d'aigua (250 ml).
  • Oli verge extra d'oliva (2 cullerades).
  • Sal i Pebre,
  • Farina de blat
  • I Fil per lligar carn rostida

4 racions

Elaboració

Obrim els pits per la meitat i els farcim amb el formatge.
Tanquem les dues meitats i les emboliquem amb les tires de bacó de manera que el pit quedi completament tancat. Aquesta tècnica és francesa i s'utilitza per evitar que la carn d'au quedi massa seca quan es fa al forn.
A continuació és convenient lligar la carn perquè no perdi la forma i el bacó quedi ben apretat al pit.
En una font de fang o similar que pugui anar al forn incorporem les cebes i les pastanagues tallades en juliana afegint l'oli, l'aigua i el vi. Salpebrem.
Sobre el llit de verdures posem els pits i introduïm al forn preescalfat a 170 graus durant una hora aproximadament (o fins que veiem que estan fets).
Si anem a servir el bacó també - que no sempre es fa - donarem uns deu minuts de gratinador perquè es posi daurat i cruixent, donant la volta al pit perquè es faci per tot arreu.
Transcorregut el temps de enfornada, traiem la cassola i aboquem el líquid i les verdures en el got de la trituradora per fer la salsa.
A aquesta salsa afegim un parell de cullerades de farina de blat i portem al foc remenant fins que espesseixi.
Tallem el pit amb el bacó i ho ruixem amb la salsa obtinguda.

Notes

Aquesta és una recepta molt senzilla i barata que a més es realitza en el forn requerint un temps de preparació molt curt,


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2316 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: