Massa per fer canelons

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 ous,
  • 200 grams de farina de força,
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • I sal.

4 racions

Elaboració

Batre els ous, afegir l'oli, la sal, a poc a poc la farina, i pastar.
Tapar amb paper film un mínim de 30 minuts.
Estendre i tallar-la amb forma de plaques de lasanya.
Per utilitzar les posarem en aigua bullint amb sal durant 3 minuts, escórrer i llest.

Notes

Els canelons o cannellonis són uns cilindres de pasta que admeten tants farcits com es vulgui, encara que els més tradicionals se solen farcir de carn picada, com la lasanya. En realitat, la manera de preparar aquests dos plats és similar, només que la pasta en el cas de la lasanya, es presenta estesa, i en el cas dels canelons, enrotllada.

La pasta amb la qual s'elaboren, encara que es pot preparar, és més comú comprar-la. Normalment es ven en forma de plaques rectangulars que es couen per, després, posar una mica de farciment desitjat al seu interior i enrotllar-la. Per fer més fàcil l'elaboració, es venen les plaques precuites, que només cal posar en remull i utilitzar. Una altra opció és comprar la pasta amb la forma de caneló, per coure i omplir, encara que en el cas espanyol, aquesta no és molt coneguda.

Curiosament, es tracta d'un plat de pasta que a Itàlia no és dels més famosos, però s'ha exportat a altres llocs on han guanyat més importància, com a Catalunya, on el dia 26 de desembre és tradicional menjar amb la sobra de l'Escudella o Carn d'olla del dia de Nadal.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2967 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: