Pastís de tomàquet i formatge

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Pasta: Massa Trencada
  • 250 g de farina
  • ¾ de culleradeta de sal
  • 100 g de mantega freda, tallada a trossos,
  • 1 dl D'aigua
  • 2 cullerades de pa ratllat

Farciment:

  • 300 g de Gruyère ratllat gruixut,
  • 3 dl de llet
  • 2 ous
  • 2 cullerades de farina
  • 1 manat d'alfàbrega, només les fulles
  • Una mica de nou moscada
  • ¼ de culleradeta de sal
  • Una mica de pebre
  • 500 g de tomàquets xerri de diferents colors, tallats a la meitat
  • Algunes fulles d'alfàbrega

4 racions

Elaboració

Pasta:

Barreja la farina i la sal en un bol.
Afegeix la mantega, frega uniformement, amb la mà, la massa per obtenir un granulat.
Agrega l’aigua i forma una massa suau, no pastar.
Prem la massa plana, cobreix amb film transparent de cuina i deixa reposar aproximadament uns 30 minuts.
Estira dues terceres parts de la massa, sobre una mica de farina, (fins a obtenir una placa al voltant de 34 cm de diàmetre)i col•loca sobre el motlle preparat.
Fes dues parts amb la resta de la massa, i forma dos cilindres de 95 cm de llargada. Torçar fins a formar una corda amb els dos cilindres.
Pinzella les vores de la massa amb una mica d'aigua, col•loca la corda a les vores de la forma, prem una mica, amb una forquilla la part baixa de la corda. Punxa amb una forquilla tota la superfície de la pasta i reparteix pel damunt el pa ratllat

Farciment:

Distribueix el formatge a la base de la massa. Fes un puré en una tassa de mesurar, amb tots els ingredients, incloent-hi la llet, i el pebre, barreja bé i aboca sobre el formatge
Enforna aproximadament uns 30 minuts al prestatge més baix del forn, escalfat a 220 graus.
Treu el pastís de la forma, i refreda lleugerament sobre una reixeta.
Distribueix els tomàquets pel damunt del pastís, i empolvora l'alfàbrega per sobre.
Abans de servir estén a sobre del pastís una mica de Crema de Balsàmic.

Notes

Per a una forma de pastissos d'uns 28 Ø, folrat amb paper d'enfornar.
El pastís sap millor fresc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1337 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: