Rotllo de carn amb salsa de crema al brandi

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Rotllo de carn:

  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 2 grans d'all
  • 3 cullerades de mantega
  • 3 llesques de pa torrat
  • 0,75 dl de llet
  • 2 branquetes de romaní
  • 2 branquetes de farigola
  • 600 grams de carn mixta.
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • ½ culleradeta de curri
  • 1 culleradeta de sal
  • Pebre
  • 80 grams de prunes seques

Salsa de crema al brandi:

  • 8 cl de brandi
  • 4 cl de Madeira
  • 3 dl de brou concentrat de carn
  • Sal
  • Pebre
  • 1 dl de crema de llet.

4 racions

Elaboració

Rotllo de carn:

Talla la ceba longitudinalment en quarts, talla la pastanaga i l'all a rodanxes fines.
Escalfa una mica de mantega i salta les verdures, un cop cuites deixalles refredar.
Treu la crosta del pa torrat (les pot fer servir per a algun altre guisat o per fer pa ratllat).
Remulla el pa torrat en la llet.
Pica les herbes aromàtica s ben fines.
Tritura les verdures junt amb el pa torrat remullat, i també la llet fins a obtenir un puré gruixut.
Preescalfa el forn a 180 graus.
Posa la carn, el puré de verdures, les herbes aromàtiques i les espècies en un bol, pasta, aproximadament durant 2 minuts, tots els ingredients fins a obtenir una massa llisa, separa la meitat de la massa i sofregeix en la resta de la mantega, degusta i assaona amb sal i pebre, mescla bé les dues meitats.
Entén la massa i forma un rectangle d'una altura d'uns 2 cm, col·loca les prunes en el centre i deixa a da'l i a baix 2 cm lliures. Doblega cada cantó sobre les prunes, formant un rotllo. Col·loca el rotllo sobre una safata per forn plana, folrada amb paper de forn i rosteix en el forn uns 40 minuts.

Salsa de crema al brandi:

Mentrestant, per a la salsa, barreja ¾ del brandi amb el vi de Madeira, cuina i deixa reduir a la meitat, agrega el concentrat de brou de carn, i deixa reduí novament fins a 2/3, assaona amb sal i pebre.
Bat la nata a punt de neu i barreja amb la resta de brandi, afegeix i mescla bé, amb la salsa preparada.
Talla el rotllo rostit i serveix amb la salsa.
Pots acompanyar aquest plat amb patates duquesses i verdures.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1317 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!