Rotllo de carn amb salsa de crema al brandi
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Rotllo de carn:
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 2 grans d'all
- 3 cullerades de mantega
- 3 llesques de pa torrat
- 0,75 dl de llet
- 2 branquetes de romaní
- 2 branquetes de farigola
- 600 grams de carn mixta.
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- ½ culleradeta de curri
- 1 culleradeta de sal
- Pebre
- 80 grams de prunes seques
Salsa de crema al brandi:
- 8 cl de brandi
- 4 cl de Madeira
- 3 dl de brou concentrat de carn
- Sal
- Pebre
- 1 dl de crema de llet.
4 racions
Elaboració
Rotllo de carn:
Talla la ceba longitudinalment en quarts, talla la pastanaga i l'all a rodanxes fines.
Escalfa una mica de mantega i salta les verdures, un cop cuites deixalles refredar.
Treu la crosta del pa torrat (les pot fer servir per a algun altre guisat o per fer pa ratllat).
Remulla el pa torrat en la llet.
Pica les herbes aromàtica s ben fines.
Tritura les verdures junt amb el pa torrat remullat, i també la llet fins a obtenir un puré gruixut.
Preescalfa el forn a 180 graus.
Posa la carn, el puré de verdures, les herbes aromàtiques i les espècies en un bol, pasta, aproximadament durant 2 minuts, tots els ingredients fins a obtenir una massa llisa, separa la meitat de la massa i sofregeix en la resta de la mantega, degusta i assaona amb sal i pebre, mescla bé les dues meitats.
Entén la massa i forma un rectangle d'una altura d'uns 2 cm, col·loca les prunes en el centre i deixa a da'l i a baix 2 cm lliures. Doblega cada cantó sobre les prunes, formant un rotllo. Col·loca el rotllo sobre una safata per forn plana, folrada amb paper de forn i rosteix en el forn uns 40 minuts.
Salsa de crema al brandi:
Mentrestant, per a la salsa, barreja ¾ del brandi amb el vi de Madeira, cuina i deixa reduir a la meitat, agrega el concentrat de brou de carn, i deixa reduí novament fins a 2/3, assaona amb sal i pebre.
Bat la nata a punt de neu i barreja amb la resta de brandi, afegeix i mescla bé, amb la salsa preparada.
Talla el rotllo rostit i serveix amb la salsa.
Pots acompanyar aquest plat amb patates duquesses i verdures.
Etiquetes:
Carn
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1716 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c