Risotto de remolatxa, amb gremolata d'anous i formatge feta

Ingredients

Remolatxa:

  • 400 grams de remolatxa crua
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 4 cullerades de suc de taronja acabat d'esprémer
  • 1 cullerada de bon vinagre balsàmic
  • Sal.

Gremolata:

  • 50 grams d'anous
  • 1 manat de julivert
  • La ratlladura d'1 llimona
  • 200 grams de formatge Feta

Risotto:

  • 2 escalunyes
  • 1,5 litres de brou vegetal
  • 1 cullerada de mantega (1)
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 300 grams d'arròs per risotto
  • 1,5 dl de vi negre
  • 25 grams de mantega (2)
  • Sal i pebre negre.

4 racions

Elaboració

Remolatxa:

Pela la remolatxa i talla en cubs d'1 cm.
En una paella mitjana, calenta l'oli.
Afegeix i salta la remolatxa.
A continuació, afegeix el suc de taronja i el vinagre balsàmic, assaona amb sal i tapa, cou de 5 a 8 minuts, fins que els cubs de remolatxa estiguin al dente.
Separa la meitat de les remolatxes i reserva.
Si cal, en una paella, posa unes cullerades d'aigua a la remolatxa i cuina, cobert fins que estiguin molt suaus.
Posa en un got medi do i tritura amb el turmix fins que quedi un puré molt fi.

Gremolata:

Torra lleugerament en una paella sense greix, les nous, sense closca.
Col·loca en un plat i deixar refredar.
A continuació, talla a trossos mitjans.
Pica finament el julivert.
Col·loca en un bol amb la ratlladura de llimona i nous.
Trosseja el formatge a petits trossos, i barreja tot amb cura.

Risotto:

Pela les escalunyes i pica finament.
En una cassola petita bull el brou i mantén a la calor.
En una cassola mitjana escalfa, la primera porció de mantega (1) i l'oli d'oliva.
Sofregeix les escalunyes.
Afegeix l'arròs i cuina breument.
Aboca el vi i deixa reduir totalment.
Agrega la meitat del brou i el puré de remolatxa i sense deixar de remena, deixa que l'arròs l'absorbeixi.
Afegeix a poc a poc cullerots de brou i deixa cuinar el risotto fins que estigui gairebé al dente.
Barreja al risotto, els cubs de remolatxa reservats i si cal, afegeix una mica de brou.
Agrega la segona porció de mantega (2) barreja bé i assaona el risotto amb sal i pebre.
Deixa reposa el risotto tapat, i amb el foc apagat durant uns 2 minuts.
Serveix el Risotto de remolatxa en plats fondos i decora, per sobre, una mica de gremolata de nous, julivert i formatge feta.

Notes

Per a aquest plat, la remolatxa crua, és masera en un adob de suc de taronja, vinagre balsàmic i oli d'oliva. Part de les remolatxes són finament triturades i cuites juntament amb l'arròs, l'altra part s'afegeix al risotto un cop cuit.
Fes sevir les remolatxes, que no siguin comprades cuites, altrament el risotto tindrà el gust més insípid.
La gremolata és una espècie de salsa verda, és una salsa típica Italiana amb all, julivert i la ratlladura de llimona.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1333 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: