Risotto amb llagostins i fonoll

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Risotto:

  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 2 escalunyes tallades finament
  • 300 grams d'arròs per risotto
  • 1 dl de vi blanc
  • 2 fonolls tallats en encenalls ben fins.
  • 9 dl de brou vegetal.

Llagostins:

  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 400 grams de llagostins pelats
  • ½ culleradeta de sal
  • 2 grans d'alls premsats.

Acabat:

  • 50 grams de parmesà ratllat
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 llimona, la pell ratllada i 1 cullerada de suc
  • Sal i pebre, segons calgui.

4 racions

Elaboració

Risotto:

Escalfa l'oli en una paella.
Enrosseix les cebes durant uns 3 minuts, afegeix l'arròs, i remena fins que quedi vidriós.
Aboca el vi, i porta a ebullició.
Afegeix la mitja part del fonoll i reserva el fonoll restant.
Aboca lentament el brou, de manera que l'arròs es cobreixi sempre amb líquid, deixa coure a foc lent uns 20 minuts, o fins que l'arròs estigui cremós i al dente.

Llagostins:

Escalfa l'oli en una paella.
Fregeix els llagostins per les dues cares durant aproximadament 1 minut i mig, retira i assaona amb sal.
Pica gruixudament la meitat de les gambes i barreja en el risotto.
Fregeix, a part, els alls i el fonoll durant uns 3 minuts, retira i agrega els llagostins resta'ns.

Acabat:

Barreja el formatge, la mantega, la ratlladura de llimona i el suc amb el risotto, i condimenta al gust.
Serveix el risotto en plats, i reparteix les gambes restants amb el fonoll a la part superior.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

392 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!