Pesto d’albergínia i pebrot

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 40 grams d'ametlla pelada
  • 1 ceba, de mida mitjana
  • 1 gra d'all
  • 1 albergínia mitjana
  • 1 pebrot vermell
  • 1 xili
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 80 grams de tomàquets secs en oli
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva (1)
  • 2 tiges de romaní
  • 70 grams de formatge pecorino
  • 1 cullerada de puré de tomàquet
  • 1 dl i ½ d'oli d'oliva (2)
  • Sal i pebre del molí

1 racions

Elaboració

Pica les ametlles, torra en una paella, sense afegir greix i reserva.
Pela la ceba i l'all, i talla a daus.
Renta el pebrot, talla a quarts, elimina el nucli i talla a trossos d'un cm.
Renta l'albergínia i talla també a trossos.
Escalfa l'oli d'oliva (1) a la mateixa paella.
Salta la ceba picolada, l'all, el pebrot, el xili i l'albergínia durant 7 minuts, o fins que l'albergínia, canvi d'estructura, i sigui ben cuita.
Reserva.
Talla els tomàquets secs a trossos i agrega a les verdures.
Esbandeix el romaní, asseca amb paper absorbent de cuina, separa les agulles i afegeix a la batedora, i tritura tot bé.
Afegeix el puré de tomàquet, l'oli d'oliva (2), l'ametlla i verdures reservades.
Ratlla el pecorino, i agrega a la massa del puré.
Condimenta el pesto enèrgicament amb sal i pebre.
Conservat a la nevera en un pot de vidre, aguanta molt de tems


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

328 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
L’amic Josuè pregunta
Ola Joan.

No s’entén molt bé que son aquest números entre parèntesis.


Amic Josuè O'Donell
El (1) i el (2) és perquè van 2 vegades oli, perquè fem dos preparats separats
El (1) és pel saltat de ceba, 4 cullerades i el (2) és per quan tritures la barreja, 1 dl i 1/2.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!