Pasta amb béicon, figues i formatge pecorino

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 350 grams de pasta (petxines petites de pasta)
  • Sal
  • 100 grams de béicon o cansalada viada
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 5 figues madures
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de vinagre de vi blanc
  • Pebre
  • 2 tiges de menta
  • 100 grams de formatge pecorino

4 racions

Elaboració

Cuina la pasta segons les instruccions del fabricant, en força aigua bullin, amb sal o fins que estigui al dente.
Cola en un tamís i escorre, separa uns 50 ml d'aigua de la cocció i reserva.
Talla la cansalada a cubs petits.
Pela i pica finament la ceba i l'all.
Renta les figues, asseca i talla a cubs o a quarts.
Escalfa oli en una paella, fregeix, la cansalada, la ceba i l'all, durant 2 a 3 minuts a foc mitjà.
Agrega les figues i salta durant 2 minuts.
Afegeix el vinagre i l'aigua de cocció reservada i condimenta amb sal i pebre.
Afegeix la pasta i deixa coure, tot remenant durant 1 minut. Renta la menta, agita, asseca i separa les fulles, talla-les a tires fines.
Escampa per sobre la pasta,
Disposa la pasta en plats i espolsa el formatge, pecorino pel damunt.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

174 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!