Gratinat de patates amb porro i bolets, ceps

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Gratinat:

  • 1 kg de patates farinoses, tallades en rodanxes d'uns 5 mm de gruix
  • 2 pastanagues
  • 300 grams, de porro, tallat a la meitat, i en tires fines
  • 20 grams de bolets ceps secs, remullats amb aigua ben calenta, escorreguts (reserva l’aigua de remull)
  • 120 grams de formatge Gruyère, ratllat
  • 2 dl de nata
  • Un polsi de nou moscada
  • ½ culleradeta de sal i pebre.

Amanida:

  • 1 cullerada i ½ de vinagre de sidra
  • 2 cullerades d'oli de llavors de carabassa
  • ½ cullerada de llavors de rosella, rostides.
  • Sal, pebre, segons calguin
  • 150 g d'enciam de fulla, per exemple, escarola, a trossos
  • 2 cullerades de llavors de carabassa.

4 racions

Elaboració

Gratinat:

Barreja les patates, el porro, els bolets i la meitat del formatge Gruyère i escampa, al fons de la safata per gratinar.
Condimenta la crema i aboca al damunt de la barreja anterior.
Espolsa la resta del Gruyère al damunt.
Gratina, al mig del forn preescalfat a 180 graus aproximadament durant 1 hora.

Amanida:

Barreja el vinagre i tots els ingredients fins a incloure el pebre.
Amaneix l'enciam amb la salsa just abans de servir.
Espolsa les llavors de carabassa per sobre.
Serveix l'amanida amb el gratinat.


Recepta de cuina de Gratinat de patates amb porro i bolets, ceps
per Joan Corminas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

821 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: