Pa de pagès fet en una cassola
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pa
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per 1 peça:
- Drap de cuina o paper
- 1 cassola de ferro colat d'aproximadament 22 cm Ø, amb tapa (pom tèrmic, que no es cremi).
Massa:
- 600 grams de farina, per exemple, Barreja de blat, espelta, i sègol
- 1 cullerada i 1/2 de sal
- 3 grams de llevat, esmicolat
- 4,7 dl d'aigua, freda.
1 racions
Elaboració
Massa:
Barreja la farina i la sal en un bol, forma un buit al centre.
Dissol el llevat en una mica d'aigua.
Aboca l'aigua que queda al buit.
Barreja tot i pasta en una massa suau i llisa (la massa és molt humida).
A màquina: 5 a 8 minuts (primer a baixa velocitat, després a velocitat mitjana).
A mà: aproximadament uns 10 minuts.
Col·loca el contingut del bol en una bossa de plàstic, i fes un nus a la part superior.
Tapa la massa a temperatura ambient durant unes 10 a 15 hores i deixa fermentar.
Col·loca la massa fermentada sobre un paper de forn o una tovallola de cuina ben enfarinada.
Estira i doblega la massa per tots els costats i forma una bola, posa-la a la cassola, tapa i deixa aixecar de nou, durant uns 30 minuts.
Cocció:
Introdueix la cassola buida, amb la tapa al forn.
Preescalfa el forn a 230 graus.
Treu la cassola del forn i col·loca la massa amb el paper o el drap.
Tapa immediatament i posa la cassola a la part inferior del forn.
Enforna durant 35 a 40 minuts.
Treu la tapa, i cou al forn uns 15 a 20 minuts més.
Retira el pa de la cassola i deixa refredar sobre una reixeta
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1061 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c