Pa de pagès fet en una cassola

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per 1 peça:

  • Drap de cuina o paper
  • 1 cassola de ferro colat d'aproximadament 22 cm Ø, amb tapa (pom tèrmic, que no es cremi).

Massa:

  • 600 grams de farina, per exemple, Barreja de blat, espelta, i sègol
  • 1 cullerada i 1/2 de sal
  • 3 grams de llevat, esmicolat
  • 4,7 dl d'aigua, freda.

1 racions

Elaboració

Massa:

Barreja la farina i la sal en un bol, forma un buit al centre.
Dissol el llevat en una mica d'aigua.
Aboca l'aigua que queda al buit.
Barreja tot i pasta en una massa suau i llisa (la massa és molt humida).
A màquina: 5 a 8 minuts (primer a baixa velocitat, després a velocitat mitjana).
A mà: aproximadament uns 10 minuts.
Col·loca el contingut del bol en una bossa de plàstic, i fes un nus a la part superior.
Tapa la massa a temperatura ambient durant unes 10 a 15 hores i deixa fermentar.
Col·loca la massa fermentada sobre un paper de forn o una tovallola de cuina ben enfarinada.
Estira i doblega la massa per tots els costats i forma una bola, posa-la a la cassola, tapa i deixa aixecar de nou, durant uns 30 minuts.

Cocció:

Introdueix la cassola buida, amb la tapa al forn.
Preescalfa el forn a 230 graus.
Treu la cassola del forn i col·loca la massa amb el paper o el drap.
Tapa immediatament i posa la cassola a la part inferior del forn.
Enforna durant 35 a 40 minuts.
Treu la tapa, i cou al forn uns 15 a 20 minuts més.
Retira el pa de la cassola i deixa refredar sobre una reixeta


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

747 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!