Cargols a l'andalusa

Categoria:
Típica de: Espanya → Jaen
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1'5 kg de caragols marrons
  • 100 gr. de pernil serrà
  • 100 gr. de xoriço
  • 1 quilo de tomàquets pera
  • 1 / 2 ceba blanca
  • 3 grans d'alls
  • 2 llesques de pa
  • 1 tros de bitxo
  • 1 gotet de vi blanc
  • 5 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 fulla de llorer
  • 2 miques de pebre negre mòlt.
  • 1 cullerada de pebre vermell picant
  • Sal

4 racions

Elaboració

Es netegen a fons els cargols.
Es posen en una olla amb aigua abundant, sal, pebre, llorer i una dent d'all i es deixen coure durant dues hores.
A part es prepara la salsa:
En una paella amb oli es fregeixen els alls i el pa, s'aparten i es reserven. Després es fregeix la ceba picada i els tomàquets a trossos.
Quan estan tendres els posem de nou al foc.
Quan comenci a fregir, s'afegeix el pernil en trossos, el xoriço en talls, el pebre vermell, les espècies i el bitxo.
El pa i els alls picats s'agreguen a la salsa, així com el vi. S'aboca sobre els cargols i es deixa coure durant deu minuts.

Notes

Hi ha més d'un centenar de receptes. No et vui passar la clàssica, sinó una elaboració que em va passar l'inoblidable Félix Rodríguez de la Font a Cazorla:
Recepta típica de La Iruela (Serra de Cazorla), Jaen.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1031 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: