Mandonguilles de xai amb salsa de cafè a la menta

Categoria:
Típica de: Espanya → San Sebastia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 250 g de carn de xai picada
  • 100 grs de carn de vedella
  • 75 grs de molla de pa
  • 1 ceba vermella mitjana
  • 1 porro
  • 6 cullerades soperes de cafè natural acabat de fer
  • ½ got de llet sencera de vaca
  • 3 cullerades de farina de blat
  • 8 fulles de menta fresca
  • 2 cullerades de julivert fresc picat
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 300 grs d'arròs basmati
  • 4 brins de safrà
  • Sal marina.

4 racions

Elaboració

Es pica la carn de xai i la de vedella, passant, alhora, dues vegades per la màquina. Es posen en un bol de vidre i s'agrega la molla de pa mullada en llet i escorreguda estrenyent les mans, la meitat de la menta picada i la sal, i es barreja tot bé. Es formen boles de la mida del tamany d'una nou, i es cobreixen amb la farina. Després, es fregeixen en una paella, amb abundant oli calent, es dauren, s'escorren i es van posant en una cassola de fang, una mica fonda. A continuació, es pica la ceba, es talla en rodanxes la part blanca del porro, s'assaonen i es fregeixen en una mica de l'oli, del que hem utilitzat per fregir les mandonguilles. S'agrega el cafè acabat de fer, un got d'aigua, dues cullerades de julivert picat, la resta de la menta, també picada, i es deixa coure a foc suau durant uns deu minuts. Es passa la salsa pel passapuré, s'agrega a les mandonguilles i es deixa coure el conjunt uns quinze minuts. Si la salsa estigués molt espessa, s'afegirà una mica més d'aigua, ja que les mandonguilles han d'estar totalment cobertes de líquid. A part coem l'arròs basmati, en aigua amb sal i al que afegirem, a meitat de la cocció, els brins de safrà. Finalment, es serveixen amb motlles d'arròs blanc, aromatitzat amb el safrà.

Notes

Recepta de l'inoblidable Patxiku Kintana, vulgo Patxi Boles, de Donostia, és una recepta que no he tornat a trobar en cap restaurant, i que gairebé havia oblidat, demà mateix les tornaré a cuinar, perquè són delicioses.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1025 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Dora Mesa Ortiz diu:
tiene que estar mui buenas

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: