Patates amb cua de bou
Ingredients
- 1 quilo i ½ de cua trossejat
- 1 quilo i ½ de patates
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 branca d'api
- 1 culleradeta de farina
- ½ culleradeta de pebre roig
- 1 vaset de vi blanc sec o ½ gotet de brandi
4 racions
Elaboració
Trossejar la cua i posar-la a remull en aigua freda durant ½ hora com mínim.
Escórrer, assecar amb 1 drap de cuina net i assaonar amb sal i pebre
Posar oli en una cassola de fang, afegir els trossos de cua i daurar-los bé, remenant sovint.
Baixar el foc i afegir el vi o el brandi.
Talleu les verdures i agregar a la cassola, ofegant una mica, esquitxar amb ½ culleradeta de pebre roig, remoure, cuidant que no es cremi, incorporar la farina, ofegar i afegir 1 litre d'aigua, quan arrenqui el bull, baixar el foc i coure lentament durant 2 hores.
Mentrestant pelar les patates i rentar en aigua freda, trossejar i reservar fins que la cua estigui tendre (es reconeix perquè la carn gairebé es desprèn de l'os).
Afegeix les patates i deixa coure, tenint cura que no s'enganxin, si cal, afegir una mica d'aigua calenta. Es pot servir com a plat únic.
Notes
Aquest plat també resulta molt interessant, si en lloc de les patates s'ha afegeix, quan la cua ja està feta, 1 quilo de mongetes blanques, cuites, deixant que doni un bull tot junt perquè les mongetes prenguin el gust de la cua
Etiquetes:
Carns
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
800 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c