Fusilli amb carxofes

Ingredients

  • 500 grams de Fusilli
  • 350 g de tomàquets cherry
  • 200 g d'Oli d'Oliva Verge Extra
  • 60 g de mantega
  • 30 g brandy
  • 5 cors de carxofa
  • 1 escalunya
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Tallar els cors de carxofa en rodanxes fines.
Tallar els tomàquets cherry a quarts i picar l'escalunya.
Daurar l'escalunya en l'oli i quan adquireixi color afegir els tomàquets amb les carxofes, el brandy i deixar que s'evapori.
Cobrir amb la tapadora i deixar bullir durant aproximadament vint minuts, afegint un cullerot d'aigua si és necessari.
Salpebrar.
Coure els Fusilli en abundant aigua amb sal, escórrer-los i afegir-los a la salsa amb alguns trossets de mantega.

Notes

Les millors carxofes quant a tendresa i sabor són les primaverals, com les violetes romanes, les violetes de Toscana i les violetes de Chioggia. (això a Itàlia)

La mitologia narra que Júpiter es va enamorar d'una bella noia anomenada Cynara, que el va rebutjar. Per castigar-la va transformar en planta: la Cynara Scolymus.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1235 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: