Flam salat d'absenta amb gambes

Ingredients

Flams:

  • 3 dl de llet
  • 1 dl de crema
  • 3 ous
  • ½ culleradeta de Flor de sal
  • Nou moscada
  • 2 cl d'absenta.

Decoració:

  • 4 motlles per forn a 1,5 dl
  • 4 gambes pelades
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 cullerada d'absenta
  • Flor de sal
  • 1 petit fonoll incloent el verd
  • 1 cullerada d'oli de nou o d'avellana.

4 racions

Elaboració

Flams:

Preescalfa el forn a 150 graus.
Pels flams, bat la llet, la nata i els ous fins a obtenir una crema homogènia.
Condimenta amb sal, nou moscada i l'absenta.
Aboca en els motlles.
Posa els motlles en una font per forn, agrega aigua calenta fins a cobrir ¾ de les formes i forneja en el forn preescalfat durant uns 45 minuts.
Es cuinen fins que quan punxis la massa, amb un ganivet, surti net.
Deixa refredar per complet en els motlles.

Decoració:

Abans de servir, posa una gamba pelada en un pinxo de fusta, fregeix en oli a foc mitjà durant 2 a 3 minuts, assaona amb sal i perfuma amb l'absenta, reserva i deixa refredar.
Talla finament el fonoll i les fulles i perfuma amb l'oli de nous o avellanes.
Distribueix l'amanida de fonoll per sobre dels flams i al damunt el pinxo de gamba.
Serveix en els mateixos, motlles.

Notes

Es un plat per entrada


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2429 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: