Risotto de ceps (Boletus adulis) amb fetge de vedella
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Risotto:
- 1 escalunya, tallada ben fina
- 1 cullerada de mantega
- 20 grams de ceps (Boletus adulis) secs, remullats i escorreguts
- 250 grams d'arròs per risotto
- 1 dl de vi blanc
- 6 a 7 dl de brou vegetal, calent
- 100 grams de mantega, a trossos
- 50 grams de formatge Z, ratllat.
Fetge:
- 2 cebes, tallades a tires fines
- 2 cullerades de farina
- Sal, pebre
- 2 cullerades de mantega
- 4 talls de fetge de vedella, cadascun d'uns 120 grams, tallats a la meitat
- 1 cullerada de mantega
- Sal, pebre.
Adorno:
- 12 a 15 fulles de sàlvia
- 1 xili, tallat, a tires fines
- 1 cullerada de mantega
- 2 bolets, ceps (Boletus adulis), tallats a làmines
- Sal i pebre.
4 racions
Elaboració
Risotto:
Salta l'escalunya en la mantega.
Afegeix els bolets remullats i escorreguts i salta durant uns 2 minuts.
Afegeix l'arròs i cuina a foc lent fins que quedi vidriós. Desglaça amb el vi, i porta a ebullició.
Aboca gradualment el brou, perquè l'arròs estigui sempre cobert de líquid.
Cuina el risotto a foc lent, amb agitació freqüent durant uns 18 a 20 minuts.
Un cop cuit agrega la mantega i el formatge Z i mescla bé.
El risotto ha de ser al dente, suau i sucós.
Fetge:
Barreja les cebes amb la farina i amaneix al gust.
Fregeix en la mantega a foc suau fins que quedin cruixents.
Escorre i deixa sobre paper absorbent de cuina.
Sofregeix el fetge de vedella en la mantega durant 2 minuts per cada cara i condimenta al teu gust, retira i reserva al forn preescalfat a 70 graus.
Adorno:
Fregeix les fulles de sàlvia i el xili en una mica de mantega, i retira.
Salta les làmines de cep en la mantega sobrant durant 1 minut pels dos costats, i assaona al gust.
Serveix el risotto en plats preescalfats, i reparteix el fetge, la sàlvia, el xili i els bolets al damunt del risotto.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1822 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.