Risotto de ceps (Boletus adulis) amb fetge de vedella
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Risotto:
- 1 escalunya, tallada ben fina
- 1 cullerada de mantega
- 20 grams de ceps (Boletus adulis) secs, remullats i escorreguts
- 250 grams d'arròs per risotto
- 1 dl de vi blanc
- 6 a 7 dl de brou vegetal, calent
- 100 grams de mantega, a trossos
- 50 grams de formatge Z, ratllat.
Fetge:
- 2 cebes, tallades a tires fines
- 2 cullerades de farina
- Sal, pebre
- 2 cullerades de mantega
- 4 talls de fetge de vedella, cadascun d'uns 120 grams, tallats a la meitat
- 1 cullerada de mantega
- Sal, pebre.
Adorno:
- 12 a 15 fulles de sàlvia
- 1 xili, tallat, a tires fines
- 1 cullerada de mantega
- 2 bolets, ceps (Boletus adulis), tallats a làmines
- Sal i pebre.
4 racions
Elaboració
Risotto:
Salta l'escalunya en la mantega.
Afegeix els bolets remullats i escorreguts i salta durant uns 2 minuts.
Afegeix l'arròs i cuina a foc lent fins que quedi vidriós. Desglaça amb el vi, i porta a ebullició.
Aboca gradualment el brou, perquè l'arròs estigui sempre cobert de líquid.
Cuina el risotto a foc lent, amb agitació freqüent durant uns 18 a 20 minuts.
Un cop cuit agrega la mantega i el formatge Z i mescla bé.
El risotto ha de ser al dente, suau i sucós.
Fetge:
Barreja les cebes amb la farina i amaneix al gust.
Fregeix en la mantega a foc suau fins que quedin cruixents.
Escorre i deixa sobre paper absorbent de cuina.
Sofregeix el fetge de vedella en la mantega durant 2 minuts per cada cara i condimenta al teu gust, retira i reserva al forn preescalfat a 70 graus.
Adorno:
Fregeix les fulles de sàlvia i el xili en una mica de mantega, i retira.
Salta les làmines de cep en la mantega sobrant durant 1 minut pels dos costats, i assaona al gust.
Serveix el risotto en plats preescalfats, i reparteix el fetge, la sàlvia, el xili i els bolets al damunt del risotto.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
770 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c